15 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

22° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Društvo

PEN Centar o presudi Čirgiću i Radomanu: Odluke se ne donose po zakonima, već u kelijama manastira

Autor: Antena M

  • viber

DDj

Nazalost odluke se donose u sudovima bez znanja i hrabrosti! Atraze postovanje sudske vlasti?Znamo mi da je to evropski standard ali nijesu oni evropske sudije vec sitni provinciski cinovnici!Ko je ostao od sudija koji su godinama gradili karijere otisli svi ostali najgori!

Branka

Ovo suđenje je trajalo 12 godina. Svetosavci obnašaju vlast 1 godinu i 6-7 mjeseci. Zašto presuda, ispravna i po Zakonu nije donešena prije 10 godina. Zašto vi iz PEN centra pošteno ne napišete da je crkva srbije i tada bila država u državi i da su se i tada sudske i druge presude donosile u kelijam

Mara

@Branka. Hvala Vam na dodatnoj nformaciji o trajanju postupka. Svakim danom nam je jasnije zasto smo tu gdje jesmo, i kome ponajvise zahvaliti. 10 godina sve govori.

Branka

@Mara Ne zahvaljujte meni za dodatne informacije jer sve stoji u tekstu. Ja sam samo apostrofirala ono što smatram da je važno. Nije problem u 10 nego u 15 godina. I taj problem nas je doveo do ovoga mračnog doba. I oni koji su radili samo za sebe i crkvu srbije i tih 15 godina. Sad Vam je jasnije.

Milunka Savic

@Branka Prva recenica je intresantna,ili sam nesto propustila. Koliko je knjizevnika,novinara,medija,optuzeno ili osudjeno zadnjih godinu i po.? Bas me zanima.

Branka

@Milunka Savic Interesantan nik ste izabrali. I objašnjava vaš komentar. Očigledno je da nijeste propuštili "nešto" nego koristote zamjenu teza što je vaš omiljeni sport. Ova čije ime koristite se borila za srbiju i bila 4 puta ranjena, podizala siročad i umrla u bijedi. To sve govori o vama.

Milunka Savic

@Branka Sve ste upravu za nik,sem ono oko teza i sporta. Nego,ko je osudjen od novinara ,medija ,knjizevnika. Miluka,heroj 1.svetskog rata i ljudska i moralna velicina,kako su se odnosili prema njoj je druga prica. Da je bila zlocinac bolje bi prosla,izgleda.

Milunka Savic

@Branka Ovo sam trebala prvo da napisem. Prva recenica texta PENa je interesantna a ne vasa. Sa vama se slazem. A Milunka jeste srpska herojina i borila se da za slobodu svih juznih slovena.

Krsto

Greška,nije se borila za sve južne slovene,već samo za Srbe

Branka

@Milunka Savic Potpuno se slažem sa Vama i prihvatam objašnjenje. I žalosno je da se takva heroina izvlači iz naftalina i koristi za tamo neki spot da bi se obožavaoci ratnih zločinaca prikazali kao ljudi uz pomoć para SAD. A ta heroina je bila zaboravljena za života i poslije smrti.