10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Religija

Mitropolit Andrej: Vaseljenska patrijaršija, a ne Crkva Srbije, kanonski nadležna za svaku novu državu na području bivše Jugoslavije

Autor: Antena M

  • viber

Tajfun

Hajde sa Bozjom pomoci,da Crnogorska Pravoslavna Crkva dobije autokefalnost.

Stevan Dž

pošaljite ovo Rajku Radusinoviću na Cetinje i Gojku Peroviću u Podgorici.... a moga bi i Joaniikije drugi da pročita, pa onda pokaže svome bratu....

nema vise laži

Dosta je bilo, previše srpskih laži. Ne pita se Spc, Vaseljenska je važnija i od srpske i ruske.

@@@@

ALI SVETI SAVA SE POJAVIO KASNIJE OD ISUSA TE JE LOGICNO DA JE ON MODERNIJI!!!!ILI MOZDA MODA I NIJE TAKO VAZNA HAHAHAH

Južna pruga

@@@@@ iskreno mislim da jeSveti Sava prije Isusa hrista mada mislim da se treba kosultovat sa Joanikijem Porfirijem i Vučićem svakako. Svakako pitat nije na odmet.

Vuko

Da je srece pitali bi se crnogorci a ne SPC i Vaseljenska Patrijasija!Nijesu oni gradili i branili krvlju te crkve nego nasi preci.Mi smo imali svoju crkvu dok je sultan postalvljao poglavare u Vaseljenskoj Patrijasiji i u SPC!Vaseljenska Patrijasija je nelegalno prikljucila CPC u sastav SPC!

Gorčin

Široj javnosti manje je poznata činjenica da je patrijarh crkve Srbije, Gavrilo-hromi, primio islam. Za to vrijeme naši mitropoliti Petrovići su časno branili i odbranili nerod od turske najezde. Oni odbranili ali, nažalost, nijesmo na njihovom tragu.

Katunjanin-Miogost

Ovim je sve receno i objasnjeno ,ko hoce da postuje crkvene zakone i kanone ,cak i da je ,nepismen ,ali dobronamjeran .Drzavne su granice ,ujedno i granice crkvene nafleznosti .SPC ,kao i Ruska Crkva se ponasaju kao zasebne , sile i osvajacke drzave ,koristeci ,lazi manipulacije i snagu i moci sekularnih drzava kojima pripadaju .

Djuro Vučinić

Ovaj što ne vidi problema oko potpisivanja Temeljnog ugovora(neispravan termin) ,g Abazović, daj Bože da čita ovaj portal, ili mu neko doturi,pa uvidi da nije baš sve "relaksirano" kako on misli !

Barbarosa

@Djuro Vučinić nema potpisivanja nikakvog ugovora sa SPC već sa CPC. Zato ovi hodaju da to skleptaju. Ovo treba staviti pod nos svima i kazati im sikter.

izopštiti Spc

Spc i Moskovsku patrijaršiju izopštiti kao terorističke organizacije opasne po pravoslavlje.

Barbarosa

Vrlo jasan prikaz gubljenja i dobijanja autokefalnosti. Jasno je da SPC se miješa u rad crkve nad kojom nema autokefalnost . Jel sa formiranjem i međunarodnim priznanjem države Crne Gore autokefalija se vraća majci crkvi u kanonska nadležnost Vaseljenske patrijaršije kao Majke-Crkve. CPC je na redu