27 °

max 27 ° / min 17 °

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

22° / 16°

Ponedjeljak

27.05.

24° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Drugačija radio veza

Darmanović: Proći će još nekoliko izbornih ciklusa prije nego što se definiše šta je Crna Gora

Autor: Antena M

  • viber

d v

1-USA srbiji već 13 god dopušta da radi na postizanju pune političke kontrole nad Crnom Gorom i tzv. r/s. To nije ništa drugo nego malo apstraktniji modalitet ozbiljenog „Srpskog sveta.“ Hrvatskoj se dopušta da bude patron Hrvata u BiH i da tako ima udio u kontroli cijele teritorije.

d v

2-Albaniji takođe dopušta da bude patron nad teritorijama suśednih zemalja, koje pripadaju sanjanoj „prirodnoj Albaniji.“ Da li je u potonjih deset godina jedan jedini zapadni političar ili tkz kvinta zucnula bilo šta protiv takvoga razvoja stvari na Balkanu?

d v

3-Teško je zamisliti da bi mogla in vivo funkcionisati „strategija“ po kojoj se Crnoj Gori, BiH, Makedoniji i Kosovu formalno očuvava državna nezavisnost i suverenost, dok im se na drugoj strani srbija Hrvatska i albana faktički ograničavaju i negiraju to isto.

d v

4-Dakle, ove zemlje trebaju same sobom da vladaju, a opet da dopušte da se presudno nad njima vlada iz Beograda, Zagreba i Prištine.Ovakvo rješenja je mogla smisliti samo imperijalna pamet koja je naučena da svijet dijeli samo na silovatelje i silovane koji se ne smiju buniti.

Mila K

"Francuska postaje pokrovitelj CG?" Jel ovo kao 1918? Od Timonijea do njegovog kuma a Dakinog guvernera, i ode Crna Gora u šta? Prof Darmanović je odavno zaljubljen u SAD neprincipijelnost u vranjskoj politici . Ništa novo... Taman je DF njihova zajednička mjera neznanja.

d v

1.1 U Ustavu iz 2007. god koji je trebalo da utemelji sva tri crnogorska suvereniteta – opet je izbjegnuto pitanje čija je država Crna Gora. Umjesto povratka načelima nacionalnog i narodnog suvereniteta, ustavopisci i njihovi nalogodavci utonuli su u još dublji somnambulizam

d v

1.2 Crnogorci su deložirani iz Ustava kao da su nezakoniti stanari države koju su stvarali. Treba li se onda čuditi što im državu okupiraju čudne personalije u mantijama i bez mantija!

d v

1.3 Suverenisti koji danas u Crnoj Gori nijesu spremni da otvore pitanje crnogorskog nacionalnog suvereniteta – nijesu nikakvi suverenisti!

d v

1.4 Crna Gora će propasti ako ne bude projektovana kao socijalna država! Propašće i ako ne bude projektovana kao država crnogorskog naroda i drugih naroda koji u njoj žive! To je pravi smisao mulietničke demokratije. Sve drugo je prazna frazeologija.