27 °

max 27 ° / min 15 °

Subota

18.05.

27° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Živa istina

Batrićević: U trci za vjernicima Amfilohije iskrivljuje istorijsku istinu

Autor: Nikoleta Rakočević

  • viber

Lazar Rasovic

u čast oficira iz Srbije, oduševljeni mladi Crnogorci su izišli na ulice, pevajući patriotske pesme. Najviše ih je bilo iz đačkog bataljona. Pevali su ”Bože pravde” i ”Or’o klikće”. Kad je podgorička policija obavestila Dvor o ovom omladinskom oduševljenju, s Cetinja je, telefonom, naređeno da se sv

Lazar Rasovic

ad je podgorička policija obavestila Dvor o ovom omladinskom oduševljenju, s Cetinja je, telefonom, naređeno da se svi đaci-vojnici zatvore i predaju sudu. Uhapšeno je 30 studenata i učenika viših razreda gimnazije i učiteljske škole. Obrazovan je vanredni vojni sud, samo za njih.

lazar Rasovic

https://www.kupindo.com/Antikvarne-knjige/37902075_Crna-Gora-u-evropskom-ratu-Lazar-Rasovic 1919ta prvo izdanje Sarajevo

Daka

Nevjerovatno Lazare da u ovoj knjizi ne prepoznajes iskljucivo propagandu protiv Kralja Nikole bez ikakvih cinjenica. Cinjenice su: Objavljen rat Austriji- Mojkovacka bitka- zabranili povratak Kralju sto je i bio cilj.

Nahija

Batrićević je dao odličan primjer iz toga vremena: u duelu reprezentacija Srba iz Crne Gore i Srba iz Srbije,tadašnji crnogorski Srbi ,a svi su se tako izjašnjavali, bi navijali za svoju državu. To upravo treba da bude poruka za današnje vrijeme.

Bijela rudina

Što bi ovome Batrićeviću.On reče da je dominantna svijest u CG bila srpska,tj kaže da su Crnogorci bili Srbi. E lijepo časti mi! Pa što onda kritikujete ove što se deklarišu kao Srbi?

Labud Dabanović

I domaći istoričari su profiterii-uljepšavanju/brukaju stvarnost po naruđžbini.Zna se da je narod izvornog srpstva /Raške/ postoja oko 2 vijeka a oko 5 vjekova s ljubavlju življeli i množili se ka turski podanici-raja/milet.Potomstvo im danas može bit samo narod-Srbijanac ili Srbin otrcana srpstva.