9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša u DRV: Maršalov plan ima elemente populizma, imamo suficit jer ne investiramo

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 0
Poslušajte cijelu emisiju

Mugoša u DRV: Maršalov plan ima elemente populizma, imamo suficit jer ne investiramo

Autor: Antena M

  • Viber

Gost današnje Drugačije radio veze bio je Boris Mugoša. Poslanik SD-a komentarisao je tzv. Maršalov plan, šanse da se već naredne godine obistine obećanja o minimalcu od 450€ i prosječnoj plati od 700€.

Mugoša kažei da taj plan ima elemente populizma.

"To je sve lijepo upakovano i stvarno lijepo djeluje na nivou pročitanog, vi ne možete da polemišete sa ciframa, ali kada uđete dublje u njihovu analizu... Da li naša privreda to može da izdrži? Da li će ovo za posljedicu imati da se kroz neka druga opterećenja građana nadoknađuju ti troškovi? Kao na primjer, kroz razne akcize...", pita poslanik SD.

"Pominjano je progresivno oporezivanje zarada, za koje se i ja zalažem, ali nama većina ljudi zarađuje ispod 500 i 700 eura. Vlada nema podršku parlamentarne većine za povećanje akciza na cigare, na alkohol, na slatkiše, koje inače skoro nigdje ne postoji ili nije urodilo plodom, ali i povećanje na gazirana pića i alkohol dovešće do toga da imamo veće cijene nego u okruženju i potencijalno rast sive ekonomije", ukazuje Mugoša.

Govoreći o suficitu u budžetu rethodnih mjeseci, kojim su se hvalili ministri Spajić i Milatović, Mugoša najprije podsjeća da je suficit razlika između prihoda i rashoda i kaže:

"U prvih osam mjeseci ove godine deficit je pedeset miliona eura, a projektovano je bilo 150, odnosno 160 miliona, i kažu da je to super rezultat, a niko neće da kaže da je ralizovano 60 milona manje projekata iz kapitalnog budžeta! Razumijete zbog čega je deficit toliki. Da su realizovani kapitalni projekti , a to su projekti koji donose dodatu vrijednost, to je suština, to su pravi projekti koje treba ralizovati, imali bi deficit 130 miliona. Da ne pričamo o suficitu tokom ljetnjih mjeseci, pa suficit tokom ljetnjih mjeseci je logičan", kazao je Boris Mugoša.

Cijelu emisiju, u kojoj je poslanik SD govorio i o budućnosti Krivokapićeve Vlade, možete poslušati na linku ispod: 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR