12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mališić: Vučić našao put do NIN-a, Zapad ga štedi jer se plaše da će se okrenuti Rusiji

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 0

Mališić: Vučić našao put do NIN-a, Zapad ga štedi jer se plaše da će se okrenuti Rusiji

Autor: Antena M

  • Viber
Bivša zamjenica glavnog i odgovornog urednika nedjeljnika NIN Vesna Mališić u našoj Drugačijoj radio vezi objasnila je razloge svoje ostavke u uredništvu tog lista, kazavši da je Vučić pronašao put do tog nezavisnog glasila kroz novu vlasnicu Jelenu Drakulić. Mališić objašnjava i zašto su EU i SAD toliko meki prema Srbiji, analizirajući i budući period nakon izborne krađe.

Prvi put se u istoriji dogodilo, možda i svjetskoj, da neko na poklon dobije nedjeljnik, saopštila je Mališić govoreći o novoj vlasničkoj strukturi NIN-a, odnosno vlasnici Jeleni Drakulić kojoj je kompanija Ringijer bez ikakve naknade prepisala list.

To Mališić vidi kao prodor vlasti, odnosno Aleksandra Vučića u taj „bedem“ koji je pravio, do sadašnjeg trenutka, jasan otklon od vlasti.

"Kada vi jedan parekselans politički nedjeljnik zamislite tako da ga prepakujete i pomjerite fokus sa politike na ekonomiju, sport, regionalne teme, pa i više neke svjetske, onda dobijate situaciju da vi taj politički nedjeljnik razvodnjavate. U suštini, radite ono što aktuelna vlast i želi od NIN-a. Dakle, vlast je željela da, ako već ne može da uplaši NIN, onda da ga pripitomi. Međutim, nije uspjela da pripitomi novinare, odnosno redakciju, pa je to uradila preko nove vlasnice koja je donijela nova pravila", objašnjava Mališić.

Ipak, snaga novinara ove redakcije pronašla je put da oformi novi nedjeljnika sa energijom koju je imao i NIN. U okviru United grupe biće oformljen novi list, procedura je u toku, a prvi broj, nada se Mališić, biće objavljen već u februaru.

Na pitanje kakvo je stanje u Srbiji nakon evidentne izborne krađe, Mališić za Atenu M kaže da se veliko nezadovoljstvo osjeća u vazduhu i da je ovog puta, društvo svjesno da se izborna krađa, ne samo uvozom glasača već i raznim predizbornim ucjenama, zaista desila.

Mališić objašnjava i zašto zapadni akteri, i pored jasnih činjenica, štede Vučića:

"Amerikance i Evropu je strah da će Vučić otvoreno otići kod Rusa, Ruse je strah da će se prikloniti Zapadu, a on na toj klackalici uspijeva da dobije neku vrstu mekoće, odnosno stvara situaciju da Evropa i drugi nijesu tako izričiti prema njemu. Ipak, u unutrašnjosti Srbije, bez obzira na brojke, on nema toliku podršku, ona se gubi i to je jasno", stava je naša sagovornica.

Cijelu emisiju sa Vesnom Mališić pogledajte na našem zvaničnom YouTube kanalu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR