13 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Oko premijera Spajića kreiran je sanitarni kordon kojim se upravlja iz Beograda; Za mene bi bio poraz da dojučerašnje saborce vidim u rekonstruisanoj Vladi

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 6

Vuković: Oko premijera Spajića kreiran je sanitarni kordon kojim se upravlja iz Beograda; Za mene bi bio poraz da dojučerašnje saborce vidim u rekonstruisanoj Vladi

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković komentarišući u našoj emisiji Drugačija radio veza nedavnu polemiku poslanika PES-a Darka Dragovića sa poslanikom Demokratske partije socijalista Oskarom Huterom oko državnih simbola u Skupštini Crne Gore, kazao je da je dobro što nije bio u Skupštini tog dana, jer misli da se ne bi mogao suzdržati.

"Znam njegov politički background, pa ipak u tim diskusijama, na odborima i na plenumu, doimao se kao pristojan momak. Nijesam registrovao da bi skrenuo u tom smjeru. I zato sam bio šokiran onog dana kada je ono poručio. Poražavajuće je što niko od tih ljudi, koji navodno predstavljaju progresivni dio većine i nadu međunarodne zajednice - ćute na to. To je sramota za te ljude", istakao je.

Dio međunarodne zajednice zamjera DPS da se previše bave identitetskim pitanjima

Vuković je poručio kako je iza DPS-a uspješna kampanja uoči unutarstranačkih izbora, ali i da slijedi nova.

"Polovinom februara krećemo dalje, sa sličnom kampanjom, uoči izbora rukovodstva opštinskih odbora. Krenućemo od juga, ideja je da pričamo sa svim članovima DPS-a", poručio je Vuković.

Kazao je da im dio međunarodne zajednice "zamjera na tome da se previše bave identitetskim pitanjima", iako on ističe da tu ima mnogo pitanja koja se tiču građanskih i civilizacijskih vrijednosti.

"Ima onih koji misle da se DPS time previše bavio. Ne mislim da smo izostali iz bilo koje priče o identitetskim pitanjima. Čujem puno mišljenja koja govore da bi DPS trebalo da bude borbeniji, ali mislim da smo u ove tri godine pokazali da smo spremni da branimo ta pitanja, a na tim pitanjima su pale i dvije prošle Vlade. Nijesam saglasan sa kritikom da se nijesmo borili za ta pitanja", konstatovao je on.

Oko premijera Spajića kreiran je sanitarni kordon kojim se upravlja iz Beograda

Crnu Goru, ističe, vlast sada navodno želi uvesti u Evropsku uniju sa ljudima "koji faktički mrze ideje multikulturalizma, zapadnih vrijednosti".

Kaže da Crna Gora u EU znači poraz predjsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Zato se to članstvo ne smije dozvoliti, i zato su tu pojedini ljudi, poput predsjednika Skupštine. Pribojavam se da je to moguće i za predsjednika države. Isto kao što nemam dilemu da je Dritan Abazović bio tu zbog toga, da je Aleksa Bečić tu zbog toga. Oko premijera Spajića kreiran je sanitarni kordon kojim se upravlja iz Beograda", kaže Ivan Vuković dodajući da će unutar većine relativno skoro doći do sudara dvije vizije.

Javni servis medij koji je najbliži poziciji nekadašnjeg DF-a

Govoreći o Javnom servisu i uređivačkoj politici toga glasila, Vuković kaže da je  najbliži stavovima DF, ali i da je za njega važnije ćutanje medija i dijela crnogorske javnosti na frapantne stvari.

"Ne poznajem tog čovjeka, ali imam informaciju da je novi direktor televizije donedavno bio kolumnista In4S-a. Zato nemamo čemu da se čudimo... Ovo što je Javni servis Crne Gore danas je u mnogo većoj mjeri refleksija one Crne Gore i onih stvari o kojima smo pričali u prvom dijelu razgovora, nego one CG kakvom je mi vidimo i kako je Evropa vidi. To je medij koji je najbliži poziciji nekadašnjeg Demokratskog fronta".

Ističe da je ideja je da se Gradska TV pretvori u "mlađeg brata" Javnog servisa.

Za mene bi bio poraz da dojučerašnje saborce vidim u rekonstruisanoj Vladi

Govoreći o najavljenoj rekonstruciji Vlade, potpredsjednik DPS kaže kako bi za njega bio poraz da sjutra vidi dojučerašnje saborce DPS-a, u istom timu sa ljudima koji su sad na vlasti.

"Vrlo smo ponosni na to što nas nema u toj priči. I nikad nas ne može biti u toj priči. Jer, to je priča o trgovini državnim i nacionalnim interesima. Žao mi je, ali to mislim o spremnosti bilo koga sa ove strane da bude dio tima u kojem će biti lider DNP-a ili neko sličan".

Nemam informaciju u kojoj je fazi formiranje stranke Duška Markovića

Upitan u kojoj je fazi formiranje stranke Duška Markovića, Vuković je kazao da nema nikakvih informacija. Na pitanje koliko bi stranka bivšeg premijera uzela snage DPS, Vuković odgovara:

"Bilo je istraživanje koje je radio Bešić koje je kvantifikovalo njihovu potencijalnu snagu i jedino što znam ono što je sadržano u tom istraživanju. Svi smo odgovorni za sopstevene postupke i političke izbore koje pravimo. Ja nijesam mislio do polovine 2018. da ću se ikad baviti politikom ali tog momenta kad sam ušao u DPS znao sam da je to alternativa za čitav život. Marković je čovjek koji je dao veliki doprinos Crnoj Gori, sad u poznim godinama raditi to, mene bi to iznenadilo".

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Kadmo

E stvarno ste, gospodine Vukoviću hametice izginuli u strašnim borbama oko identitetskih pitanja i izgubili svaku. I šta sad, hoćete li ordenje ili glasove od nas? Nemamo para da iskujemo ordenje a zanijemili smo od vašeg fingiranja borbe tako da ni glasa ne možete dobiti.

Montenegrina4ever

Ivan Vuković je prva liga!

Tara

G-din Vukovic..je posteni politicar..covjek..koji cijeni vrijednost svoje drzave u kojoj zivi..Posto je dosla promjena..u jednom negativnom modusu..treba dobro razmisliti..da se taj modus..razbije ...pametno..a i sigurno..Sto se tice medjunarodne zajednice..mozete objesiti na Civiluk...