14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đuranović u DRV: Čamgoz bi mogao da odgovori na mnoga pitanja, kad bi ga neko pitao; ''Plavom sveskom" Milo Božović upozorava nekoga iz DF

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 3

Đuranović u DRV: Čamgoz bi mogao da odgovori na mnoga pitanja, kad bi ga neko pitao; ''Plavom sveskom" Milo Božović upozorava nekoga iz DF

Autor: Antena M

  • Viber

"Činjenica je da mnogo ima pitanja na koje bi Binali Čamgoz mogao da odgovori kad bi ga neko pitao. A zašto ga ne pita ni ministar unutrašnjih poslova, zašto ga ne pita ministar pravde, zašto ga ne pita neko drugi iz bezbjednosnih krugova, to je možda ključno pitanje", kazao je urednik Pobjede i autor istraživačkih tekstova o kontroverznom državljaninu Turske Draško Đuranović gostujući u "Drugačijoj radio vezi".

Đuranović je govoreći o Čamgozu rekao da se po svemu sudeći radi o vođi vrlo opasnog kriminalnog klana, koji je došao u maju 2022. godine u Crnu Goru. Podsjeća da je 6. jula te godine uhapšen zbog lažnog pasoša, da je sud tri puta donosio odluke da bude izručen Turskoj po potjernici Interpola, ali on već 18 mjeseci od prvog hapšenja ostaje u Crnoj Gori.

Otvara se pitanje zašto je Čamgoz toliko dugo u Crnoj Gori, da li je nekome miris novca bio privlačniji od ''ruke pravde'', ali i zašto je sada uhapšen u jednoj kako Đuranović kaže karikaturalnoj policijskoj akciji. 

"Jedan presretnuti poziv je uslovio reakciju policije. A taj presretnuti poziv bi možda mogao direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, Boris Milić, da ako hoće, a vjerovatno neće, objasni zbog čega je bio interesantan. Poziv je došao iz Albanije preko Tuzi, to je taj trugao. Pa bi možda mogao da, ako hoće da rasvijetli tu situaciju, da vidi koje su to konekcije sa crnogorskom policijom pa policija poslije jednog poziva tako reaguje i hapsi Čamgoza. Da li ga hapsi zato da čovjek ne bi bio u opasnosti ako je na slobodi... ili ga hapse da ne bi rekao nešto što, možda, ne treba da kaže?" 

Dodaje da ima mnogo pitanja na koje bi Čamgoz mogao da odgovori - kad bi ga neko pitao. "A zašto ga ne pita ni ministar unutrašnjih poslova, zašto ga ne pita ministar pravde, zašto ga ne pita neko drugi iz bezbjednosnih krugova, to je možda ključno pitanje", ističe Đuranović.

Objavljivanje "plave sveske" Mila Božovića sa bilješkama sadašnjeg šefa SPO-a Predraga Šukovića nije slučajno, smatra Đuranović. 

"Milo Božović je čovjek koji je makar finansijski, ako ne na druge načine, značajno pomogao i Andriji Mandiću i koaliciji Za budućnost Crne Gore, odnosno prethodno Demokratskom frontu. Mislim da mogu sa priličnom sigurnošću da kažem da je Milo Božović 'plavu svesku' otvorio da bi pokazao - Ja mogu još nešto da kažem što možda nema veze sa mojim uslovno rečeno biznisima ali ima veze sa našom političkom situacijom. Dakle vi mene nećete, kao što ga i ne smjenjuju sa mjesta predsjednika opštine Budva, ja ću ostati tamo ali ćete morati malo da se potrudite i da se ova priča oko narkotika uvede u normalne okvire, uslovno rečeno. Mislim da je riječ o nekoj vrsti, neću reći ucjene, ali pokazne vježbe da bi mogle stvari da budu nezgodne za još neke ljude," kaže Đuranović. 

"Iz istog izvora su i transkripti sa Sky aplikacije koje odjednom imaju, koje ima advokat Miroje Jovanović i u kojima se zanimljivo upravo pominju Andrija Mandić i Milan Knežević".

I "slučaj Čamgoz" i "Plava sveska", prema ocjeni Đuranovića, ukazuju na sukobe u vladajućoj koaliciji, ali oni nijesu ideološke prirode i potvrđuju ko je zaparavo najjači akter tog dijela političke scene.

"Bojim se da je to sve lični sukob, da krucijalno, dakle suštinski, kada govorimo o politici parlamentarne većine, da tu nema dilema, da je Andrija Mandić, odnosno Koalicija ZBCG, dominantna i da ima neku vrstu političke kontrole nad Spajićem koji bi trebalo kao prvi čovjek izvršne vlasti da ima najveća ovlašćenja", zaključuje Đuranović.

Drugačiju radio vezu u kojoj je gost Darka Šukovića glavni i odgovorni urednik "Pobjede" Draško Đuranović, možete pogledati na linku ispod.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

hombrefaber

Drasko Djuranovic je ozbiljan,pametan i pismen covjek. Ima mu i po kome doci.

Montenegrina4ever

I Draško i Darko jedine svijetle tačke na tužnom medijskom nebu zarobljene Crne Gore!

Lovro

Drasko apsolutna legenda. Kakav bi mrak vladao da nema Pobjede.