14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gutić: Posjeta Dodika je obilježavanje teritorije, očekujemo poziv za ulazak u vladu

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 4

Gutić: Posjeta Dodika je obilježavanje teritorije, očekujemo poziv za ulazak u vladu

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik i potpredsjednik Bošnjačke stranke Damir Gutić govoreći o raspravi na jučerašnjoj śednici GO  u našoj emisiji Drugačija radio veza kazao je da BS još uvijek nema zvaničnu ponudu za ulazak u Vladu.

Gutić je podsjetio na ljetošnji tok pregovora o ulasku u Vladu.

"Imali smo dogovorenu vladu u jednom momentu. Kada je PES ostao bez nekoliko poslanika, dogovorena Vlada je propala. Kada se ušlo u dalje pregovore, kada je Zenka trebalo da uđe u Vladu, Demokrate su bile protiv. Došli smo do treće situacije kada se ispostavilo da DF treba da bude dio Vlade. Pritisak javnosti je bio prevelik. U zadnjem momentu Vlada je sklopljena bez nas, mi nismo dobili finalnu ponudu. Možemo da se ljutimo samo na Spajića jer smo sa njim pregovarali".

Kaže da očekuje da dobiju ponudu za ulazak u Vladu kad na red dođe najavljena rekonstrukcija.

"Smatram da se ovdje previše značaja daje određenim informacija koje se kreiraju o određenim kuhinjama. Mi shvatamo da smo konkurencija za određene partije".

U vladu nećemo ući za sitne interese

Gutić dodaje da programski principi BS moraju biti zadovoljeni.

"Sve to mora ići na odobrenje organa stranke. U vladu nećemo ući za sitne interese".

Tražićemo sporazume da bi se obezbijedili

Poslanik BS kaže da će tražiti sporazume napismeno da bi se obezbijedili.

"Očekujemo od bilo kog konstituenta jeste da se sačini sporazum u kojem će se upisati sve ono što će se poštovati, a to je da Crna Gora bude na prvom mjestu".

Upitan da li DF može biti iskren partner u ostvarenju takvih ciljeva, Gutić kaže da ne može odgovoriti na to pitanje jer to zavisi od DF.

"DF nema trenutno ministre, ali imaju funkcionere po dubini i oni su faktički u vladi".

Na Vladi i Spajiću je bilo da proslavu u Pljevljima spriječe

Govoreći o situaciji u Pljevljima i nedavnoj organizaciji proslave povodom praznika Srbije, Gutić kaže da se šalje određena poruka koja je kontradiktorna u odnosu na ono što državna vlast propagira.

"Na Vladi i Spajiću je bilo da proslavu spriječi. Činioci vlasti treba da spriječe nešto što nije dobro, a onda ukoliko se to desi, da osude. Ako pustimo da se dešavaju takve stvari, onda sve relativizujemo".

Gutić kaže da vremena gdje se očekuje da BS dokazuje lojalnost Crnoj Gori, treba da su iza nas jer je to ta stranka uvjerljivo dokazala nebrojeno puta.

"Ukoliko imamo otvorene slučajeve gdje se ne poštuje država, i izvršna i sudska vlast institucije treba da djeluju". 

Naglašava da postoje plusevi i minusi za ulazak u Vladu.

Posjeta Dodika je obilježavanje teritorija

Komentarišući dolazak Dodika kod Mandića, Gutić kaže da će to uticati na Crnu Goru. Na pitanje da li će to biti faktor koji će prilikom donošenja svojih odluka cijeniti i BS, kaže:

"Normalno je da pratimo sve što se konstruktivno dešava u regionu, a politika Dodika nije konstruktivna. Putovanje Dodika u Rusiju i Bjelorusiju, i primanje ordena, zatim posjeta CG i Srbiji, za nas je to obilježavanje teritorija".

Dešavanja u PES-u mogu dovesti do lomova na političkoj sceni

Gutić kaže da dešavanja u Pokretu Evropa sad mogu dovesti do lomova na političkoj sceni.

"Mi se trudimo da ne kvalifikujemo druge partije. Normalno je da raslojavanje u PES-u može dovesti do toga da vlada izgubi većinu i u tom kontekstu može doći do lomova na političkoj sceni i ne bi više govorili o rekonstrukciji nego o novoj vladi. PES nema kontinuitet djelovanja i identitetsku liniju po kojoj bi poslanici djelovali, tako da je moguće da dođe do prestrojavanja poslanika. U ovom momentu mislim da nisu realni izbori".

Osvrćući se na ostavku funkcionera Bošnjačke stranke Nedžada Dreševića i oštru polemiku sa Seadom Šahmanom na sinoćnoj sjednici GO, Gutić kaže da poštuje rad svakog čovjeka.

"Drešević zadnjih godinu dana nije bio politički aktivan, želimo mu uspjeha u daljem radu. Što se Seada Šahmana tiče on ostaje član BS ", zaključio je Gutić.

Kompletnu emisiju pogledajte na linku ispod: 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

d v

3-Tokom vijećanja o stvaranju kraljevine palikuća, u ogromnoj „Dvorani ogledala“ Versajskog dvorca bio je onemogućen pristup ratnom savezniku – predstavniku CG?! Što je isto tako bizarno kao danas i tada su i brojni labilni "sinovi" Crnogorski prevagnuli: Bgd „daje više"..principi dopadoše potok.

d v

2-Teška je CG voljeti.I tu njenu "ljubav" istorija je zapisala I prijed 106 god Versajskom prevarom pokazano je da su kapital i novac – često zaloga pravde,principa i najpouzdanija emocija. Čak i ključna diplomatska suština, i prevaga.