14 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Od Andrije Mandića sam očekivao više, inicijativa opozicije opravdana

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Drugačija radio veza

Tag VideoTag Gallery
Comments 4

Radulović: Od Andrije Mandića sam očekivao više, inicijativa opozicije opravdana

Autor: Antena M

  • Viber

Gost današnje Drugačije radio veze bio je doskorašnji poslanik u Skupštini Crne Gore Branko Radulović.

Govoreći o današnjoj sjednici Skupštine i inicijative o smjeni Andrije Mandića, Radulović kaže da je očekivao više od svog nekadašnjeg kolege iz DF-a. 

Sagovornik Antene M navodi da nije očekivao da napravi poteze kao što je sastanak sa Dodikom i odlazak u štab partije Aleksandra Vučića.

"Očekivao sam pravu stranu koju mislim da ima Andrija Mandić. Da pokaže nešto što znače vizije, nešto što znači objedinjenje Crne Gore, što znači perverzni nacionalizam, izvedeni nacionalizam, interesni nacionalizam. Nacionalizam koji nije faktički utemeljen toliko u Crnoj Gori", kaže Radulović.

Nekadašnji potpredsjednik Skupštine kaže da nikada nije krio negativan stav prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučćiću i predsjedniku BiH entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku.

Radulović je podsjetio kada se u svojstvu potpredsjednika Skupštine sastao sa Dodikom i tom prilikom, kako je rekao, vidio je da je Dodik prevarant.

"Ne bih to uradio niti išao tamo na slavljenje pobjede, vidio sam da mu je neprijatno, Dodika posebno ne bih zvao, jer samo moj put kao potpredsjednika Skupštine u entitet prije desetak godina, kada sam dočekan u negativnom smislu, ja sam vidio da je prevarant i ništa više", navodi Radulović.

Sagovornik Antene M kaže da se o inicijativi o smjeni Mandića mora raspravljati u Skupštini i da je potez opozicije opravdan.

"Ovaj predloženi dnevni red treba da ide na usvajanje, na taj način što ono što je predloženo treba da se usvoji, a dopuna dnevnog reda da se ponudi predlagaču mogućnost da diskutuje i da se glasa u tome. Ukoliko je predlog opozicije, mora da ide na raspravu", smatra sagovornik Antene M.

Foto: Dragan Tomašević; Antena M 

Govoreći o 44. Vladi Milojka Spajića, kao razlog novih zaduženja, koja opravdavaju da su dobijena uz najbolje moguće uslove, Radulović ipak smatra da u novoj crnogorskoj Vladi dominira neznanje.

Sagovornik Antene M je mišljenja da "uticaj na rad Vlade kao i u prethodnim imaju tajkuni."

"Nemamo Vladu koja je kompetentna, koja je vizionarska, koja je funkcionalna. Nemamo čak ni parlamentarnu većinu. Alternativa pokušava na svaki način da svoje privilegije sačuva i razvija nacionalizam. Tako da je problem Crne Gore prije svega neznanje. Što se tiče koruptivnih radnjih, Crna Gora nije dobila profesionalne institucije.

Mi nemamo ni očito politički interes i znanje da napravimo institucije profesionalnim", poručio je Radulović.

Radulović kaže da aktuelne političke partije ne bi mogle da izdvoje toliko novca za svoje kampanje da nijesu finansirane od, kako tvrdi, tajkuna.

"Tu mislim i na PES. Kada smo vidjeli koliko košta jedan bilbord i ostale stvari za izbornu kampanju, to je ogroman novac. Garantujem da je određeni broj političkih partija dobio novac sa strane", kazao je Radulović u Drugačijoj radio vezi.

Na pitanje kako komentariše informaciju koja je izašla u medijima o najavljenoj saradnji Elektroprivrede RS i Crne Gore koja bi trebalo da se odnosi na projekte, poput boljeg iskorištavanja vode Bilećkog jezera i izgradnje solarnih elektrana na tom jezeru, Radulović kaže:

"Mi trebamo nadoknadu da tražimo do današnjeg dana, da riješimo našu trećinu kada je u pitanju samo Bilećko jezero ili kada je vodotok u pitanju. Smatram da je ovo još jedna zamka samo da vrijeme prođe.

Ne bih nikakvu trgovinu sa ovakvim rukovodstvom Elektroprivrede i sa ovakvim predstavnikom tog entiteta. Neka nama on vrati pare", poručio je Radulović. 

Drugačiju radio vezu u kojoj je gost bio Branko Radulović pogledajte na linku ispod:

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Coba bojovic GBR

Da lii ipak ga poštujemo zbog stava prema cg i tačno je da on nikad nebi uradio ono što radi fašista i okupator mandić tako i mnoge on stvari koje givori ođe yesu apsolutno točne, drugo zašto žele da ga eliminišu iz svake vlasti kćerku su mu proćerali sa fukcije pa zato što neće da srbuje i posrblj

Katunjanin-Miogost

Treba imati super želudac, da bi se mogle svariti gadluk, od očiglednih i bestidnih laži i licemjerstva.

Svedska

Uzasno cuti njegovu aroganciju, ja, pa ja, najobrazovaniji, najveci intelektualac, ponovo je postao Crnogorac, ukratko slusala sam i gledala sa mucninom.