20 °

max 27 ° / min 17 °

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 14°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

25° / 16°

Ponedjeljak

27.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Međunarodna naučna konferencija iz sporta u aprilu: Rekordan broj radova i učesnika iz 50 zemalja svijeta

Društvo

Comments 1

Međunarodna naučna konferencija iz sporta u aprilu: Rekordan broj radova i učesnika iz 50 zemalja svijeta

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Iz 50 zemalja svijeta pristiglo je 184 naučna rada za međunarodnu naučnu konferenciju u oblasti sporta, sumirali su do sada rekordnu zainteresovanost naučnika organizatori ove koferencije, saopšteno je iz UCG.

Konferenciju organizuju Crnogorska sportska akademija, Fakultet za sport i fizičko obrazovanje Univerziteta Crne Gore i 12 partnerskih fakulteta iz zemalja EU i regiona.

„Računajući i radove koji su pristigli sa partnerskih fakulteta u Splitu, Zagrebu, Novom Sadu, Sarajevu i Portugaliji, sada imamo rezuImageltate koji ovoj konferenciji daju svjetski ugled, i to na osnovu tri segmenta: broju radova, broju naučnika i broju zemalja iz kojih dolaze radovi“, zaključio je predsjedavajući ove konferencije prof. dr Duško Bjelica.

Konferencija će biti održana od 4. do 7. aprila, prvi put ove godine u Dubrovniku.

Prošlogodišnja konferencija je okupila oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta.

Predsjedavajući konferencije, profesor Bjelica, naveo je i zemlje iz koje su ove godine pristigli radovi, a to su: Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeni Arapski Emirati, Turska, Zimbabve, Tunis, Tajland, Tajvan, Švajcarska, Švedska, Španija, Južna Koreja, Slovenija, Slovačka Republika, Singapur, Srbija, Saudijska Arabija, Rusija, Rumunija, Portugalija, Poljska, Pakistan, Oman, Novi Zeland, Meksiko, Litvanija, Kazahstan, Jordan, Japan, Italija, Izrael, Iran, Indonezija, Island, Gana, Estonija, Egipat, Češka, Kipar, Kolumbija, Čile, Bocvana, Kanada, Bahrain, Alžir. Pored Crne Gore, radovi dolaze i iz zemalja regiona - Albanija, Kosovo, Hrvatska, Bosna i Hercegovina.

Radovi su pristigli na temu “Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive" i prolaze recenziju članova Naučnog odbora koji čine imena iz međunarodne naučne zajednice u oblasti sporta.

Naučni radovi biće predstavljeni na konferenciji i objavljeni u dva službena naučna časopisa Crnogorske sportske akademije i jednom partnerskom časopisu.

Riječ je o časopisima Sport Mont, Crnogorski časopis za sportsku nauku i medicinu, kao i u časopisu Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, indeksirani u prestižnim svjetskim međunarodnim bazama.

Podsjetimo, CSA konferencija je odnedavno na ICCSPE* listi najprestižnijih svjetskih događaja u oblasti sportske nauke u 2019. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mila

Samo se Bjelica i Šehović ovako unaprijed reklamiraju. Prvo se oglašava da će se nešto desiti, potom da se desilo i na kraju da su se sretno vratili kući. Sprdnja.