10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Diplomci FPN-a aktivni su učesnici evropskih integracija

Izvor: Foto: ucg.me

Društvo

Comments 0

Marković: Diplomci FPN-a aktivni su učesnici evropskih integracija

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Svršeni studenti Fakulteta političkih nauka (FPN) aktivni su učesnici evropskih integracija, ocijenio je dekan te univerzitetske jedinice, Milan Marković.

Kako je rekao, Crna Gora, uspješno realizuje obaveze u procesu evropskih integracija uz posrednu i neposrednu podršku svih društvenih aktera koji taj proces doživljavaju kao smjernicu u sveukupnom napredovanju države.

»FPN je prethodnih godina aktivizmom prema svojim studentima, nastavne sadržaje na osnovnim i postdiplomskim studijama usmjerio na usvajanje evropskih vrijednosti i standarda.Veliki broj naših svršenih studenata aktivno učestvuje u procesu evropskih integracija u sferama diplomatije, medija, socijalne politike, ljudskih prava, kulturne politike, reforme javne uprave«, kazao je Marković, prenosi portal Univerziteta Crne Gore.

Prema njegovim riječima, FPN od osnivanja do danas insistira na polivalentnim obrazovnim profilima iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

»Studijski programi koji se razvijaju na FPN, a to su Politikologija-Međunarodni odnosi, Medijske studije i novinarstvo, Socijalna politika i socijalni rad, privlačni su velikom broju maturanata iz srednjih škola u Crnoj Gori. Interesovanje za naše studijske programe postoji i u regionu«; kazao je Marković.

On je dodao da znanja iz oblasti sociologije, filozofije, prava, istorije, psihologije, kao i poznavanje stranih jezika predstavljaju dobru podlogu budućim studentima za adekvatnije adaptiranje na izazove koji ih očekuju u procesu studiranja na Fakultetu političkih nauka.

»Važno je da srednjoškolci shvate šta vole i da izbor ne bude nametnut ili uslovljen, da su radoznali, kreativni i humani i onda je Fakultet političkih nauka za njih pravi izbor«, samtra Marković.

On je mišljenja da priroda studija koje se razvijaju na Fakultetu političkih nauka ukazuje na to da postoji fokus na izučavanju politike kao nauke, i to u jednom dijelu naših nastavnih planova i programa.

»Aktivizam na političkoj sceni je stvar slobodnog građanskog izbora naših sadašnjih i budućih studenata. Svakako, među svršenim studentima FPN imamo ličnosti koje su prepoznate kao politički akteri na javnoj sceni. Takođe, naši bivši studenti prisutni su na medijskoj sceni Crne Gore (televizija, novine, online mediji), ali i kao direktni akteri procesa političkih, društvenih i socijalnih reformi koje su aktuelne godinama unazad«, naveo je Marković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR