10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailo: Iz kontejnera može svašta da izlazi

Društvo

Comments 2

Mihailo: Iz kontejnera može svašta da izlazi

Izvor: Radiosarajevo.ba

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo u razgovoru za Radiosarajevo.ba komentarisao je izjave patrijarha SPC Irineja. Govoreći o skupu ispred Sabornog hrama u Podgorici kaže da ga "jesu Srbi napravili, ali, bogumi, našim novcem".

"Pa, će i to doći na tapet, da se i o tome misli", kaže Mihailo.

Na molbu da komentariše oštre reakcije patrijarha Irineja i Beograda, miropolit Mihailo kaže:

"Ovako mogu da kažem, iz kontejnera može svašta da izlazi. Ali nam to ne treba odvraćati pažnju toliko."

Prema njegovim riječima, prijetnje iz Beograda nisu novost. Pojašnjava da patrijarh SPC, pojedini episkopi, popovi, ali i političari "na sva usta govore protiv Crne Gore, Crnogorske crkve, Crnogoraca".

"Srpski patrijarh Irinej, siromah, ne zna mnogo. On misli ako se nekome da vlast da može da govori bilo šta. On, recimo, govori da je srpska republika u Bosni, srpska republika Srbije, a Crna Gora da je država Srbije!? Nikako da se otresu 'velike Srbije'. Srpska pravoslavna crkva, Srbija, njeni izvjesni političari čak govore da je Crna Gora najkompletnija "srpska država" itd. 'Velika Srbija' je završena priča. Nadali su se Crnoj Gori i saradnji sa nama, ali to je došlo do vrhunca i zvanično je nestalo velike Srbije", ističe mitropolit Mihailo.

Dodaje kako prema stanovištu SPC i države Srbije u osnovi Crnogorci nemaju ništa.

"Oni smatraju da je ovo srpska zemlja, srpska crkva, srpski jezik, srpska istorija, srpska politika, srpski su svi spomenici... Kao da smo mi neki došljaci. Samo što ne kažu da smo sa druge planete. A možda će i to reći. Njihov otac nacije Dobrica Ćosić je jednom dobro rekao, a to je da su 'Srbi sve na laži dobili'. Istina je. To se može dokazati", podvlači Mihailo.

Prema njegovim riječima, ovakvi napadi na Crnu Goru može da upućuje na to "da hoće da ponove jednu vrstu Srebrenice i ovdje".

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

štrbina

Iz kontejnera može svašta da izlazi-ali manje smrdi i zaudara od ovih današnjih duhovnih i svjetovnih vođa naroda otrcana imena i srpstva Srbije.Stekli i naoružali se izobilja svojim nevaljalstvom i lažima pa svakog koga mrze tim svojim paśalukom gađu.Sreća što to ne prijenja no se njma istima vrće

Grbalj

Uz Bozju pomoc i s andjelima sve ce doc na svoje i vratice nam se crnogorska autokefalna crkva!