15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stanković: Državni tužioci biće osposobljeni za sofisticirane oblike kriminala

Društvo

Comments 0

Stanković: Državni tužioci biće osposobljeni za sofisticirane oblike kriminala

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Tužilaštvo će insistirati da pored klasičnog krivičnog postupka, državni tužioci budu osposobljeni za proaktivno djelovanje u odnosu na sofisticirane oblike kriminala i umrežavanje sa kolegama iz cijelog svijeta, rekao je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

“Živi dijalog, koji će narednih dana biti otvoren o tim temama između kolega iz mnogih država umnogome će doprinijeti analitičkom sagledavanju tih fenomena i dati zaključke i smjernice za buduće udruženo djelovanje, naveo je Stanković.

On je, na konferenciji predsjednika vrhovnih sudova i generalnih tužilaca, kazao da borba protiv terorizma i ilegalnih migracija doprinosi stvaranju bezbjednijeg i ekonomski stabilnijeg i nezavisnog društva.

Stanković je istakao da borba protiv terorizma i ilegalnih migracija doprinosi stvaranju bezbjednijeg i ekonomski stabilnijeg i nezavisnog društva.

On je, u okviru konferencije, kako je saopšteno, održao sastanak sa Glavnim tužiocima Mehmetom Akarkom iz Turske, Peterom Poltom iz Mađarske, Francem Plohom iz Austrije, Dragom Šketom iz Slovenije, Artom Markuom iz Albanije i Aleksandrom Lumezijem sa Kosova.

Stanković je naveo da je zadovoljan što su njegove kolege posjetile Crnu Goru i da je bliska saradnja pravosudnih organa tih država vrlo značajna u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, krijumčarenja ljudi i drugih teških krivičnih djela.

“Sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja i iskustva o rezultatima ostvarenim u borbi protiv svih vidova kriminala, kao i o mogućnosti produbljivanja saradnje između tužilaštava tih država naročito u borbi protiv terorizma i suzbijanju ilegalnih migracija”, dodaje se u saopštenju.

Međunarodna konferencija, pod nazivom Međunarodni terorizam i ilegalne migracije koju organizuje Vrhovni sud Crne Gore u Bečićima, okupila je najviše predstavnike krivičnih pravosuđa Crne Gore, Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji učestvuju i predstavnici Bugarske, Hrvatske, Kipra Grčke, Mađarske, Italije, Kosova, Kuvajta, Litvanije, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Turske i Sjedinjenih Američkih Država.

“Platforma konferencije pruža jedinstvenu priliku za diskusiju o zajedničkim izazovima koje donese međunarodni terorizam i ilegalne migracije, razmjenu ideja i pronalaženje konstruktivnih rješenja kojim će se stvoriti uslovi za djelotvornu borbu protiv ovih vidova kriminala”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR