7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akcija "Klap": Ivan Vuković priznao sve, pušten iz pritvora

Društvo

Comments 0

Akcija "Klap": Ivan Vuković priznao sve, pušten iz pritvora

Izvor: Standard.co.me

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Podgoričanin Ivan Vuković, osumnjičeni da je bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja je utajom poreza oštetila državu za više miliona eura, priznao je izvršenje svih krivičnih djela koja mu stavljaju na teret, saznaje Standard.

On je pušten iz pritvora prije 10 dana.
 
Na slobodu je pušten i Radomir Karadžić, takođe jedan od glavnoosumnjičenih u ovom predmetu, jer mu je istekao pritvor od tri mjeseca.

Preduzeća čiji su vlasnici Vuković, Karadžić, Dragoslav Lakić i sa njima povezana lica osumnjičeni su da su, u posljednjih pet godina, kako ukazuju višemjesečni rezultati iz istrage, omogućila vlasnicima više desetina preduzeća da steknu protivpravnu imovinsku korist, jer su izvukla više od 20.000.000 eura u gotovini po osnovu fiktivnih poslovnih odnosa, čime su pričinili 5.000.000 eura štete države.

Crnogorske vlasti raspisale su crvenu potjernicu za Podgoričaninom Dejanom Lakićem, osumnjičenim da je bio jedan od članova ove kriminalne grupe, a Srbiji je poslat zahtjev za njegovo izručenje jer se Lakić, prema sopstvenom priznanju, nalazi u Beogradu.

Specijalno tužilaštvo u saradnji sa Specijalnim timom realizovalo je akciju pod kodnim nazivom “Klap” koja je za cilj imala procesuiranje više osoba upletenih u finansijske mahinacije, osmišljene i realizovane preko devet firmi, i tako utajom poreza i prevarom oštetili državnu kasu za oko četiri miliona eura.

Istraga o zloupotrebama pokrenuta je u maju kada je više osoba procesuirano, a nakon prikupljene dokumentacije i novih nepobitnih dokaza krajem jula uslijedila su nova hapšenja.

U predmetu kodnog naziva „Klap“ 9. maja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalni policijski tim je uhapsio 16 osoba zbog sumnje da su utajom poreza oštetili državni budžet za više od pet miliona eura.

Tada su uhapšeni Ivan Vuković (40), Dragoslav Lakić (57), Radomir Karadžić (39), Tihomir Lakić (64), Bojan Petričević (36), vlasnik firme ,,Namos Dajković“ Vladan Dajković, osnivač kompanije ,,Fidija“ Joko Blagojević (70), Aleksandar Ivanović (45), Filip Lopičić (35), Nataša Tvrdišić (45), direktor i ovlašćeni zastupnik više firmi među kojima su Arhimed i agencija ,,Mama“ Nikola Dobričanin (40), direktor konobe ,,Maruška“ Vlatko Ražnatović (50), Radovan Terzić (38), Danijela Bošković (36), Dejan Petričević (36) i B. B. (identitet nepoznat redakciji), dok se za Dejanom Lakićem traga.

U nastavku ove akcije, Specijalni policijski tim uhapsio je 30. jula 14 osoba po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog utaje poreza.

U toj akciji su uhapšena četiri poreska inspektora – Branislav Magdalinić, Nevenka Đurović, Slavojka Savić i Miljana Radonjić.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR