Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ministarstvo o dešavanjima u Herceg Novom: Država neće ćutati!

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Ministarstvo o dešavanjima u Herceg Novom: Država neće ćutati!

Crnogorska javnost je tokom jučerašnjeg dana svjedočila raznorodnom multimedijalnom materijalu sa koncerta koji je održan u Herceg Novom. Samim tim, cjelokupan auditorijum bio je u prilici da vidi na koji se način krši čitav skup zakonskih odredbi, i to na manifestaciji javnog karaktera, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

"Isticanje simbola drugih država, skrnavljenje zvanične himne Crne Gore uz, u takvim prilikama,
gotovo nezaobilazne političke i nacionalističke poruke, samo su neki od elemenata zbog kojih
će Ministarstvo kulture protiv organizatora koncerta podnijeti prijavu pred nadležnim organima", navodi se u saopštenju. 

Kako su kazali, sigurni su da postoji mnogo boljih načina za promociju domaćeg, regionalnog i šireg muzičkog stvaralaštva tokom sezone. Dovoljno je vidjeti, zapravo, ostale festivale na
crnogorskom primorju.

"U tom duhu, ujedno, pozdravljamo i odluku Opštine Budva da, nakon oštrih reakcija crnogorske javnosti, odstupi od ideje organizacije koncerta trubača iz Guče u tom gradu.

No, na ‘programe’ nalik preksinoćnjem, Ministarstvo kulture i Crna Gora neće ćutati -
naprotiv. Od sada, svako kome koncept ‘manifestacija kulture’ bude paravan za nacionalističke
poruke i kršenje zakona, odgovaraće na način kako je to regulisano propisima ove države.
Smotre kulture ne smiju biti izgovor za organizaciju nacionalističkih skupova, a posebno kada se
- kao u slučaju Herceg Novog - njima negira crnogorski identitet", navodi se u saopštenju. 

Zaključili su kako žale što je Herceg Novi bio domaćin ovog programa, tim prije jer je nedavno na istom mjestu mogao da se isprati festival sasvim drugačijeg tipa - koji u mnogo ljepšem svjetlu
promoviše i taj grad i Crnu Goru.

Komentari

Bijeli Pavle,

Nema dana da nekoga iz CG u bgd ne pita kad ces da naucis srpski licno moj odgovor glasi nikad jer u mom jeziku nece biti prisutno 80% psovki

Dijaspora,

@O cetnici,A gde vi vidite cetnike ii skr. himne pa zastavu druge drzave

Јоцо,

@Draško, шта су то тамо тако страшно урадили да би морали да одговарају? Ви бисте за то, кажеш, ишли у затвор? За шта? За пјевање пјесама које волите и махање заставама? Не буди смијешан. За то се ишло у затвор код Хитлера и Мусолинија, али не и у нормланијим државама. Нису вам ваљда они узор?

Јоцо,

@O cetnici, Коме? Момцима из Новог и Котора?

Katunjanin,

Mnogi polako gube vjeru u vas i ko ima kud bjezi i sve ce manje izlaziti na izbore jer vladajuca klika samo misli na svojue uske interese ( kao slijepci) ili mozda sa njima muljate ,dosta vise !

novljanin,

Drzava je jedino konsekventna kada treba uzet 5o eura penzioneru za produzenje vozacke dozvole na 2 godine. U ostalim slucajevima kao ovom u Novom ona se ne mijesa u svoj posao. Cak tvrdim da su o dogadjaju saznali iz medija.

lektor,

A što prijetite da ćete nešto uraditi "odsad"? Ti zakoni na koje se pozivate i kojima prijetite i sad su valjda na snazi, pa što ih ne primijenite ako su ih već prekršili no ih opominjete da ćete ih odsad kažnjavati?

O Lima,

Ma kome vi pricate o odgovoru drzave, pa na to cekamo godinama! Nema odgovora niti ce ga biti, nema te vi petlju, a zahvaljujuci tome danas je manje gradjana za nezavisnu drzavu nego 2006. eto kakvi su vasi odgovori na svakodnevno rusenje Crne Gore!!!

Misko,

Tacno drzava nema snage da se odupre cetnicima i fasistima,a DPS u Herceg Novom ka da ga nema,a kad ne osudis onda si saglasan sa cetnickim orgijama.

Ostavi komentar

0/300