13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Nastavak tradicionalno dobre saradnje Crne Gore i Francuske"

Društvo

Comments 0

"Nastavak tradicionalno dobre saradnje Crne Gore i Francuske"

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministarstvo unutrašnjih poslova i u narednom periodu može računati na pomoć i podršku Francuske, naročito u oblastima obuka za službenike, policijske saradnje i borbe protiv ekonomskog kriminala, poručeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadorke Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik.

Nuhodžić je saopštio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnom periodu bilo posvećeno aktivnostima u cilju unapređenja sistema bezbjednosti, u skladu sa preporukama dobijenim kroz pregovarački proces, naročito u okviru poglavlja 24.

"Zahvalio je za kontinuiranu podršku Francuske na integracionom putu Crne Gore u EU i istakao da na tom planu posebno cijeni ekspertsku pomoć Francuske, koja je značajna, ne samo za oblast bezbjednosti, već je potvrda uspostavljanja tješnje saradnje između crnogorskih i francuskih institucija", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz MUP-a, ambasadorka Tudik je izrazila zadovoljstvo što prepoznaje napore koje Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže na planu reformi u oblasti bezbjednosti i iskazala snažnu opredijeljenost Francuske da nastavi da podržava Crnu Goru na putu ispunjavanja obaveza ka punopravnom članstvu u EU.

"Na sastanku je izražena obostrana spremnost za jačanje međusobnih veza, a sagovornici su se saglasili da bez integracije Zapadnog Balkana u EU nema bezbjedne Evrope", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR