25 °

max 25 ° / min 14 °

Četvrtak

04.06.

25° / 14°

Petak

05.06.

19° / 16°

Subota

06.06.

26° / 15°

Nedjelja

07.06.

25° / 19°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 18°

Srijeda

10.06.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nekoliko stotina kilograma sitnog otpada sakupljeno kod Krupca

Društvo

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nekoliko stotina kilograma sitnog otpada sakupljeno kod Krupca

Predstavnici više nevladinih organizacija, Delegacije Evropske unije (EU), podgoričkog preduzeća Direkt medija i ljubitelji prirode pokupili su stotinjak kilograma sitnog otpada u topolama pored nikšićkog jezera Krupac.

U akciji, koju je povodom Međunarodnog dan čišćenja obala organizivala NVO Zero Waste Montenegro u saradnji sa NVO Naša akcija i pod pokroviteljstvom Delegacije EU i EU info centra, učestvovali su predstavnici Ozona, Koalicije za održivi razvoj, čuvari Bukovice, Zete.

Plastične i staklene flaše, limenke, čaše, kese, papirni otpad, selektovani u šezdesetak vreća, a domaćin akcije bio je ekološki pokret Ozon.

Predsjednik Ozona Aleksandar Perović, rekao je da se u toj organizacije trude da obilježavaju što više važnih datuma iz Ekološkog kalendara, a da su naročito zadovoljni kada imaju priliku da to urade u Nikšiću.

"Pošto se prostor Topola koristi kao obala krupačkog jezera, smatramo da smo u potpunosti ispratili suštinu današnjeg važnog međunarodnog datuma",rekao je Perović.

On se zahvalio lokalnoj upravi koja je obezbijedila kontejnere i odvoz smeća, Elektroptivredi koja je podržala akciju i kolegama iz KOR-a koji su sa njima čistili obalu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR