13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predavanje povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Društvo

Comments 0

Predavanje povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

I ove godine, Američki ugao Podgorica biće domaćin predavanja koje je posvećeno obiljažavanju Svjetskog dana mentalnog zdavlja a koje je organizovanao u saradnji sa psihologom i psihoterapeutom Al-Ammarom Kašićem.

Kako navode organizatori, 60 minuta interaktivnog predavanja posvećeno je afirmaciji mentalnog zdravlja kroz prizmu priče o oblikovanju i prirodi ljudske ličnosti i jednom širem kontekstu predstavljenom kao ljudska sudbina,

Mentalno zdravlje je Svjetska zdravstvena organizacija definisala kao stanje čovjekovog dobrostanja u kojem je on realizuje svoje potencijale, u kojem je u stanu da se izbori sa svakodnevnim stresom koji donosi život, može da radi produktivno i plodotvorno i doprinosi dobrostanju svoje zajednice.

Širom svijeta, u nedjelji koja prethodi obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja organizuju se različite aktivnosti, predavanja, tribine, radionice koje za cilj imaju podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja i smanjenju stigme i predsrasude za mentalne bolesti.

U našoj zemlji ne postoji sistemski pristup podizanju svijesti kada je mentalno zdravlje u pitanju, ali postoje grupe i entuzijastični pojedinci koji su prepoznali važnost ovog pitanja i u slkadu sa tim djeluju. Kašić je jedan od njih, navodi se u saopštenju.

Predavanje poćinje večeras u 19 sati. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR