9 °

max 14 ° / min 8 °

Petak

04.12.

14° / 8°

Subota

05.12.

16° / 8°

Nedjelja

06.12.

16° / 9°

Ponedjeljak

07.12.

13° / 11°

Utorak

08.12.

12° / 8°

Srijeda

09.12.

12° / 10°

Četvrtak

10.12.

12° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz Bojane uklonjena sva uočena količina uginule živine

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Iz Bojane uklonjena sva uočena količina uginule živine

Trećeg dana akcije čišćenja rijeke Bojane, koju je pokrenulo Ministarstvo poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane, očišćena je i preostala količina uočenih uginulih kokošaka koje su dospjele na crnogorsku stranu obale i rijeke, saopšteno je iz tog resora.

"Nakon što je uklonjen otpad sa svih prethodno registrovanih lokaliteta, teren, uzvodno od ušća, još jednom je pretražen, kako bi se provjerilo da li uginule živine ima još u nepristupačnim lokacijama. Sve uočene količine danas su izvađene iz vode i pod nadzorom veterinarskog inspektora  neškodljivo uništene, uz mjere dezinfekcije koje je sprovela ovlašćena veterinarska ambulanta iz Ulcinja. 

Čišćenje Bojane i sanacija prekograničnog ekološkog problema bila je fizički i tehnički zahtjevan posao i zbog toga koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su učestvovali u akciji - pripadnicima Granične policije, Direktorata za vanredne situacije – Službe zaštite i spašavanja i grupi zaposlenih u ulcinjskom komunalnom preduzeću", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, u nadi da u Bojani nije ostala "zaglavljena" ni jedna kesa sa uginulom živinom koja bi se mogla pojaviti sa većim vodostajem rijeke, očekuju da će komunikacija koju je sa nadležnim organima, kako piše u saopštenju, susjedne i prijateljske Albanije pokrenula Vlada Crne Gore rezultirati da se otkrije neodgovorni počinilac, te da se ovakvi ekološki incidenti ne ponavljaju.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR