13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popoviću dodijeljena plaketa u Prištini

Društvo

Comments 0

Popoviću dodijeljena plaketa u Prištini

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini Musa Selimi uručio je plaketu dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevu Popoviću za podršku u razvoju, promociju i afirmaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini.

"U petak, 1. novembra 2019. godine, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini je obilježeno 40 godina postojanja ispred navedene institucije. Na svečanosti koja je upriličena u hotelu „Sirius“ u Prištini, pored Dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, bio je prisutan i predsjednik Upravnog odbora UCG, prof. dr Duško Bjelica, kao i niz zaslužnih nastavnika, naučnika i vannastavnog osoblja koji su ostavili traga u prethodnih četrdeset godina postojanja navedene visokoškolske ustanove", navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

„Veliko je zadovoljstvo kada dobijete priznanje izvan granica svoje države“ – istakao je sa ponosom Popović, i dodao – „na taj način dobijate potvrdu koja svjedoči o pozitivnim rezultatima vašeg tima i institucije koju predstavljate“.

Popović je kazao da saradnja sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini postoji; međutim, da je zvanična saradnja uspostavljena 2017. godine, kada su se zvanične delegacije oba fakulteta sastale u Nikšiću i potpisale sporazum o budućoj saradnji.

Pored toga, on je istakao da značajan broj saradnika u nastavi zaposlenih na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini, pohađa doktorske studije u Nikšiću, tako da ne bi trebalo brinuti za budućnost dalje saradnje, budući da su dolazeće generacije mnogo bolje povezane, u naučnom smislu, nego što slučaj bio ranije.

U vrijeme proslave 40-og rođendana, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini je organizovao i dvodnevnu naučnu konferenciju pod nazivom „2nd Scientific Conference for Physical Education, Sport and Health“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR