22 °

max 34 ° / min 22 °

Srijeda

12.08.

34° / 22°

Četvrtak

13.08.

35° / 23°

Petak

14.08.

35° / 23°

Subota

15.08.

33° / 23°

Nedjelja

16.08.

31° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Utorak

18.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvorena zimska sezona na Vučju

Društvo

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Otvorena zimska sezona na Vučju

U Ski centru Vučje danas je svečano otvorena zimska turistička sezona.

Marija Lalović u ime Ski centra osvrnula se na uspješnu prethodnu sezonu kada je zabilježen rast posjete od 20% i predstavila ponudu i novitete za ovu sezonu.

“Ono što će i ove godine biti u fokusu je škola skijanja koja je već bukirana za januar i februar mjesec. Na Vučju će se i ove godine organizovati niz zabavnih i sportskih manifestacija kao što su Snowdance festival, zavrsna trka Winter kup Vučje 2020, a jedan od značajnijih segmenata svakako su i Ukusi sa Vučja, domaći proizvodii sa lokalne farme, koja je zbog velikog interesovanja ove godine proširila kapacitete” - istakla je Lalović.

Aleksandra Maksimović, portparol Nacionalne turističke organizacije Crne Gore istakla je da je razvoj zimskog turizma jedan od strateških ciljeva crnogorskog turizma, a ponuda ski centra Vučje predstavlja važan segment i u značajnoj mjeri doprinosi sadržajnosti ukupne zimske turističke ponude Crne Gore, naročito imajući u vidu specifičnost ovog ski centra da posebno pogoduje, početnicima i njihovom obučavanju prvim koracima skijanja i ostalim sportskim aktivnostima na snijegu.

„Kada je u pitanju zimska sezona evidentan je trend rasta svih parametara. Prema podacima Uprave za statistiku tokom prethodne zimske sezone bilježimo rast turističkih dolazaka od preko 20%, odnosno oko 16% broja ostvarenih noćenja u poređenju sa zimskom sezonom 2018. godine dok najveće učešće u strukturi turista tokom zimske sezone bilježimo kod turista iz zemalja Regiona oko 40 %, Rusije oko 25 % i Njemačke oko 5%. Kada je udio zimskog turizma u pitanju prema podacima Centralne banke prihodi od turizma u prvom kvartalu iznosili su oko 47 mil € što je 7,9% više nego u prvom kvartalu 2018. godine. Svakako da će nastavku pozitivnog trenda doprinijeti značajna ulaganja u infrastrukturu i planiranu izgradnju novih skijališta i hotela na sjeveru Crne Gore, čime će se otvoriti prostor za  bolje pozicioniranje Crne Gore kao destinacije za zimski turizam“- dodala je Maksimović.

Direktor Turističke organizacije Nikšić Boris Muratović istakao je da je ski centar Vučje prilagođen svim uzrastima i ukusima.

''U ponudi su skijaške staze, snowboard park ali i sadržaji za ljubitelje manje zahtjevnih aktivnosti na snijegu kao što su, staze za hodanje na krpljama, pješačke i biciklističke staze, sportski tereni, što sve preporučuje Vučje kao cjelogodišnji turistički lokalitet na čemu će Turistička organizacija Nikšić u saradnji sa lokalnom samoupravom dalje raditi''- navedeno je u saopštenju.

Nakon zvaničnog dijela upriličena je degustacija tradicionalnih domaćih proizvoda sa Vučja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR