13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije: Oko Božića pozvaću na bratsku večeru predstavnike svih stranaka

Izvor: Foto: Screenshot Youtube

Društvo

Comments 4

Amfilohije: Oko Božića pozvaću na bratsku večeru predstavnike svih stranaka

Izvor: fosmedia.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je da će oko Božića pozvati na Svetopetrovsku večeru ili ručak predstavnike svih političkih stranaka u Crnoj Gori, bilo da su muslimani, katolici, Albanci ili Crnogorci.

"Sve predstavnike ću da pozovem na jednu bratsku večeru pomirenja svih u Crnoj Gori. Da na tom pomirenju i bratskoj ljubavi gradimo budućnost, i svoju i svoje djece i Crne Gore, a ne na mržnji, na diobama i svađama, krvoprolićima i onome što je građeno naročito od 1941", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je dodao i da onaj koji je nekršten ili služi svojim nekakvim interesima, prirodno želi da crkva bude nekakva njegova prćija. Ovo je crkva koja pripada svima, koja sve priziva na bratsku slobodu, kazao je mitropolit i dodaje:

"Zaista se obraćam i ovima koji su sada na vlasti da prije svega shvate da ničija nije do zore gorjela, i da je svaka vlast od danas do sjutra, kao i naši životi. Prema tome, ja ih pozivam da se oni sami vrate onom izvornom crnogorstvu, izvornoj Crnoj Gori, i da se oslobode od nasljeđa bratoubilačkog i bogoubilačkog, jer sve što je građeno ovdje (u Manastiru Ostrog) građeno je na ljubavi prema bogu i ljubavi prema bližnjima. To je svjedočanstvo ove svetinje", poručio je Amfilohije.

Amfilohije: Donijećemo mošti Svetog Vasilija Ostroškog na sabor u Nikšiću

Podsjetimo, najavio je i da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na crkveno-narodnom Saboru u Nikšiću 21. decembra.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

saci

Vidji da nisi malo zakasnio, sa tom vecerom i to sto trazi DF, da se ne mjesaju ostali, i tu ste zakasnili , jer vi i poput vas, ste ih nacerali na to, a mogao bi i da poradis malo na svom izgledu, idi kod brice skrati tu kosu a ne ka neki reperi sa gitarom. ????????????????

andro

u divljim plemenima afrike i amazonamvracevi na proslave donose po koju kost svojih predhodnika...jadna c goro sa ovakvim narodom i vlasti.nikad uci u civilizaciju!

Katunjanin

Bog ti dao dobra kakvo vi zelite Crnogorcima i Crnogorskoj crkvi i drzavnosti !