31 °

max 39 ° / min 26 °

Četvrtak

29.07.

39° / 26°

Petak

30.07.

38° / 25°

Subota

31.07.

39° / 23°

Nedjelja

01.08.

40° / 24°

Ponedjeljak

02.08.

35° / 22°

Utorak

03.08.

37° / 20°

Srijeda

04.08.

40° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi detalji: Troslojno staklo spasilo život Davidoviću

Društvo

Comments 0

Novi detalji: Troslojno staklo spasilo život Davidoviću

Izvor: Blic

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nikšićki biznismen Miodraga Daka Davidovića pukom srećom preživio je pucnjavu prije neko veče u Beogradu. Hitac iz snajpera pogodio ga je u ruku.

Davidović, inače već godinama ne živi u Crnoj Gori, već u Beogradu, i to upravo u hotelu "Kraun plaza".

Sa porodicom i obezbjeđenjem stanuje u šest soba ovog elitnog hotela, piše Blic. 

"To govori da se na izvjestan način brinuo za svoju bezbjednost. Jer, hotel ima video-nadzor i obezbjeđenje, što na izvjestan način onome ko tu boravi uliva sigurnost da niko ne može napasti i povrijediti ni njega ni njegove najmilije", konstatuje izvor Blica iz istrage.

"U njega je pucano iz automobila u pokretu, iz snajpera, a hitac je kroz stakleni zid proletio i pogodio Davidovića u ruku.

Vjerujemo da je troslojnost stakla debljine čak 12 milimetara, kao i zakrivljenost, skrenula putanju metka pa hitac nije završio tamo gdje je ubica namjeravao", saznaje Blic od izvora bliskog istrazi.

Napadač i najmanje jedan saučesnik, koji je vozio "reno", udaljili su se, a povrijeđeni Davidović je privatnim kolima prevezen u Urgentni centar, gdje mu je ukazana pomoć.

"Dobro sam! Hvala svima na ogromnoj podršci", kazao je Davidović za portal "Novosti".

U međuvremenu srpska policija radi na rasvetljavanju pokušaja ubistva biznismena iz Nikšića, a sam Davidović nije naveo da se u Srbiji bilo kome zamjerio i da bi neko htio da ga ukloni.

Uzeti su snimci svih kamera sa hotela, ali i video-nadzora okolnih zgrada da bi se rekonstruisalo kretanje "renoa". Takođe će biti detaljno pregledani snimci saobraćajnih kamera.

Vozilo koje je korišćeno u napadu pronađeno je spaljeno. U njemu je bila i puška iz koje je pucano.

"Pokušavamo da rekonstruišemo odakle je reno došao i kojim putem se udaljio do mjesta na kome je zapaljen. Moguće je da na tim snimcima uočimo neki detalj koji može pomoći u identifikaciji napadača. Pored toga, snajper iz koga je pucano, ali i vozilo, koji su nađeni u ugljenisanom stanju, poslati su na vještačenje", priča izvor Blica.

U istrazi se ne odbacuje mogućnost da je napadač imao pomagača koji je neposredno prije pucnjave bio u hotelu i koji mu je dao instrukcije gdje tačno nikšićki biznismen sjedi. Očekuje se da i snimci video-nadzora pomognu u rekonstrukciji kretanja osoba unutar hotela.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR