26 °

max 30 ° / min 22 °

Ponedjeljak

13.07.

30° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 17°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

28° / 21°

Nedjelja

19.07.

30° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović razriješio direktoricu zbog nepravilnosti u radu

Društvo

Comments 1

Izvor: CdM

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Šehović razriješio direktoricu zbog nepravilnosti u radu

U Ministarstvu prosvjete CdM-u je saopšteno da je razrješena direktorica nikšićke OŠ “Braća Labudović” Biljana Mićković.

Ministar prosvjete Damir Šehović je Mićković razriješio zbog nepravilnosti u radu. Naime, ona nije ni nakon više kontrola otklonila nepravilnosti na koje joj je Prosvjetna inspekcija ukazala.

 “Vjerujemo da svaki direktor ima određene kvalitete koji su ga i doveli na tu poziciju, ali isto tako vjerujemo u to da taj odgovoran posao u svakom momentu po otpočinjanju mandata direktor mora da obavlja sa podjednakom pažnjom, temeljno i prije svega u skladu sa zakonom. Ukoliko ne bude tako, nećemo, kao ni do sada, bježati od njihove odgovornosti za kvalitet obavljenog posla, ali ni od sopstvene odgovornosti da intervenišemo onda kada procijenimo da je to neophodno”, istakli su iz Ministarstva prosvjete za CdM.

Prema njihovim riječima niti jedna pozicija nije “poklon” već obaveza prema djeci i obrazovnom sistemu, a Ministarstvo će se uvijek voditi upravo potrebama sistema, a ne pojedinaca.

 “U krajnjem, govoreći na nivou principa, neko za koga je procjena da ne odgovara adekvatno zahtjevima mjesta direktora, istovremeno može, na primjer, imati odličnukomunikaciju sa đacima u učionici, i vrlo je blagotvorno za obrazovni sistem da to prepozna”, zaključuju u Ministarstvu prosvjete.

Prosvjetni ispektor je obavio inspekcijski nadzor u nekoliko navrata, kada je ukazano sada već bivšoj direktorici Mićkovoć da rasporedi nastavnika iz predmeta Crnogorski – srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost onako kako propisi nalažu, odnosno onako kako je predložilo Nastavničko vijeće Škole.

Međutim, kako nepravilnosti nijesu otklonjene ni nakon kontrolnih inspekcijskih nadzora, niti rješenja inspekcije, inspekcija je podnijela prijedlog za razrješenje, ali i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktorice. Prijedlog za razrješenje, Šehović je usvojio.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

milica

Direktor treba da ima odličnu komunikaciju sa đacima, a ministar bi trebalo da ima sa prosvjetnim radnicima. Kad je Šehović razgovarao sa prosvjetnim radnicima, da li je otišao u neku školu i razgovarao sa nastavnicima? Nikada, a insistira na komunikaciji?