Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uručena priznanja: Nagrađene nastavnice biće podsticaj za sve prosvjetne radnike

| Postavio/la: Jelena Grbović

Uručena priznanja: Nagrađene nastavnice biće podsticaj za sve prosvjetne radnike

Desanki Malidžan i Sanji Ognjanović uručene su Oktoih nagrade. 

Predsjednica žirija Zoja Bojanić- Lalović je naglasila da je znanje najbolje oružje u borbi protiv svakog zla.

"Od 1970. kada je ustanovljena ova nagrada ona ima motivacionu ulogu. Nagrade su dodjeljene Desanki Malidžan i Sanji Ognjanović. Nastavnik razvija volju za saznanjem. Dobru ustanovu čine dobri nastavnici. Naše dobitnice su svojim radom učinile da se ustanove u kojima rade ponose njihovim rezultatima. Svaka je na svoj način učinila puno. Žiri je uvjerenja da će nagrađene nastavnice biti podsticaj za sve prosvjetne radnike", kazala je Bojanić-Lalović.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da su ovogodišnje dobitnice priznanja prepoznale značaj svog poziva i svjesno odlučile da misao i ideju prenesu na mnoge.

"Pomagale su đacima da pripreme lekcije ali i da se pripreme i za život. Da slušaju svoje potrebe ali i potrebe drugih. U tome je moć nastavničkog poziva. Kada svako radi ono što može i umije stvorićemo harmonični sistem. Profesori su spona između prošlog i budućeg", naveo je on. 

Sanja Ognjanović se obratila u ime dobitnica.

"Ponosne smo na uspjehe naših bivših i sadašnjih učenika, kao i na naše pripravnike. Izražavamo zahvalnost i roditeljima sa kojima imamo izuzetnu saradnju.

Posebnost naše profesije je što svakodnevno možemo da učestvujemo u edukaciji mladih ljudi. Svaki svestran i obrazovan čovjek je sjutra mogući izumitelj za dobrobit razvoja naše Crne Gore", kazala je ona. 

Ostavi komentar

0/300