10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Suljo Mustafić predsjednik skupštine Udruženja maslinara

Društvo

Comments 0

Suljo Mustafić predsjednik skupštine Udruženja maslinara

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Na osnivačkoj skupštini Udruženja maslinara kojoj je prisustvovalo 50-ak velikih maslinara usvojen je statut i izabrano rukovodstvo Udruženja.

"Glavni motiv organizovanja novog Udruženja jeste želja da se okupe krupni proizvođači - maslinari i istinski rade na stvaranju boljih uslova za revitalizaciju maslinjaka, modernizaciju proizvodnje i postizanja kvaliteta maslinovog ulja.  Krupniji maslinari već duže vrijeme ukazuju da koncept sadašnjeg Društva maslinara nije adekvatan tim ciljevima i zbog toga je odlučeno da se krene u formiranje novog Udruženja" - kazao je Sadetin Sado Peričić, ispred Inicijativnog odbora.

Za predsjednika Skupštine jednoglasno je izabran Suljo Mustafić, dugogodišnji član maslinarskih organizacija i jedan od utemeljivača manifestacije “Maslinijada”.

Mustafić je kazao da se radi o ozbiljnim proizvođačma kojima je maslinarstvo porodično zanimanje i izvor prihoda te stoga imaju itekako želje i interesa da se ozbiljno bave ovim pozivom.

''Udruzenje koje ima ovako ozbiljno članstvo treba da se bavi suštinskim pitanjima kao sto su revitalizacija, izgradnja puteva, novi zasadi i bolji kvalitet ulja. Uz dobro međusobno povezivanje, jačanje saradnje sa lokalnom upravom i Ministarstvom poljoprivrede, sigurno je da će biti na dobrom putu afirmacije maslinarstva i interesa maslinara'' - kazao je Mustafić.

Skupština je izabrala Upravni odbor u kome su : Jovica Martinović, Sadetin Sado Peričić, David Perčobić, Anes Đulamerović, Dragutin Dado Martinović, Matija Ćetković, Anel Metović, Aleksandar Saša Markolović, Mustafa Bato Šabović, Zlatko Đurović, Samir Perazić, Mirsad Rašketić i Nihad Duraković.

Za Predsjednika Upravnog odbora udruzenja jednoglasno je izabran Jovica Martinović, jedan od najvećih maslinara u Baru.

Martinović je kazao da ga povjerenje koje mu je ukazano obavezuje da novo Udruzenje ostvari rezultate koje će poboljšati razvoj maslinarstva i pomoći maslinarima da se ozbiljno posvete razvoju i unaprijedjenju ove djelatnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR