26 °

max 32 ° / min 24 °

Petak

18.09.

32° / 24°

Subota

19.09.

30° / 21°

Nedjelja

20.09.

31° / 22°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 20°

Utorak

22.09.

30° / 20°

Srijeda

23.09.

26° / 22°

Četvrtak

24.09.

28° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajković tvrdi da je kao di džej zaradio 2.000, vlasnici se toga ne sjećaju

Društvo

Comments 0

Izvor: Pobjeda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Brajković tvrdi da je kao di džej zaradio 2.000, vlasnici se toga ne sjećaju

Član mladih Pokreta za promjene Nemanja Brajković ustvrdio je u istrazi Specijalnog tužilaštva da je 2.000 eura koje je donirao svojoj političkoj partiji zaradio u ljeto 2016. godine radeći kao didžej u jednom budvanskom i hercegnovskom lokalu, piše Pobjeda.

Brajkovićev i iskazi još pet svjedoka koji su dati u istrazi, juče su pročitani na suđenju lideru PZP-a Nebojši Medojeviću i još 11 okrivljenih za pranje novca i stvaranje kriminalne organizacije.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je iskazu Brajkovića u pogledu porijekla novca koji je donirao PZP-u s obzirom da je u suprotnosti sa materijalnim dokazima i iskazima vlasnika lokala u kojima je radio, prenosi Pobjeda.

Proces vodi sutkinja Vesna Pean.

Brajković je u istrazi tvrdio da je za noć angažovanja puštanja muzike u lokalima u Budvi, Herceg Novom i Podgorici dobijao od 70 do 100 eura.

Taj novac, kako je ispričao u tužilaštvu, nije trošio, jer je živio i hranio se kod strica iz Budve, prenosi ovaj portal.

Pošto mu je sugerisano da je poželjno da se PZP-u uplati donacija do 2.000 eura, on je to i učinio.

Kako navodi pobjeda, tužiteljka Vukčević prigovarajući iskazu je navela da se vlasnici lokala Danko Knežević i Nebojša Vučinić ne sjećaju da je Brajković uopšte radio za njih.

Nakon što je pročitan iskaz svjedoka Nebojše Vučinića, tužiteljka Vukčević je ukazala na njegove tvrdnje da je svoj poslovni prostor izdao Danku Kneževiću, koji je u ljeto avgustu 20:15. otvorio kafe-bar preko puta Suda za prekršaje u Podgorici, ali da ga je finansijska policija zatvorila u aprilu 2016. godine.

“Iz ovog svjedočenja proističe da je u vrijeme u kojem je Brajković radio u tom lokalu, objekat bio zatvoren, odnosno da ga je zapečatila finansijska policija”, kazala je Vukčević.

Osim toga, ona je navela da izvodi bankarskog računa Brajkovića ne podržavaju njegove tvrdnje koje je iznio u Tužilaštvu, prenosi Pobjeda.

 Međutim, sa stavom tužiteljke nijesu se saglasili optuženi Nebojša Medojević kao ni advokati odbrane.

“Svjedok je rekao da je zakonito zarađeni novac uplatio na zakonit način. Ovdje nema govora da je novac stečen od kriminalne djelatnosti i stoga je besmislena optužba protiv mene i pravno neodrživa. Sud se mogao uvjeriti da ovaj novac saslušani svjedok nije stekao baveći se bilo kakvom kriminalnom djelatnošću”, istakao je Medojević.

Advokat odbrane Dražen Medojević rekao je da se svjedok izjasnio da je član PZP-a, te da se ne sjeća da je neko tako detaljno ispitivan o porijeklu 2.000 eura.

“To što se neko nije mogao sjetiti šankera, ne znači da Brajković nije radio”, primijetio je Medojević.

Pročitan je i iskaz ruskog državljanina Dimitrija Pašajeva koji je naveo da je 2007. godine kuću u Bigovu kupio i kasnije renovirao njegov otac Sergej.

On je kazao da se njegov otac bavi izdavanjem knjiga i da nije upućen od kojih je sredstava kupio kuću i platio njeno renoviranje, prenosi Pobjeda.

Dimitrije Pašajev predao je tužilaštvu dokumentaciju iz 2011. godine vezano za kuću koju je kupio njegov otac. Optuženi Medojević istakao je da je status svjedoka u ovom procesu trebalo da dobije Sergej Pašajev, a ne njegov sin.

On je istakao i daje posao renoviranja kuće u Bigovu za koje je angažovan optuženi Nikolić, legalan posao.

“Tu su legalni poslovi Momira Nikolića i ne radi se o prljavom novcu. On ima svoju građevinsku firmu i radnike. Novac nije prljav ni po kojem kriterijumu, tako da nema govora o krivičnom djelu pranje novca”, kazao je Medojević.

Svjedok Marina Radulović je navela da je 1997. godine platila 600 njemačkih maraka za renoviranje kuće u Kotoru okrivljenom Nikoliću, a zatim 2010. još 5.000 eura za ostale radove i sve bez priznanice i ugovora, prenosi Pobjeda.

Advokat Dušan Radosavljević ukazao je na to da ispitivanje poslova Nikolića od prije 20 godina nema značaj za ovaj krivični postupak i krivično djelo koje se njemu stavlja na teret.

Istovjetnu primjedbu iznio je i nakon što je pročitan iskaz svjedokinje Stanke Nestorović koja je navela da je 1997/98. godine platila Nikoliću 6.000 američkih dolara i 3.000 njemačkih maraka za građevinske radove, betonsku ploču i ostalo.

“Kakve veze imaju građevinski radovi od prije više od 20 godina sa optužnicom za utaju poreza”, naveo je Radosavljević.

Petar B. Radulović i Slavko R. Uskoković juče se svjedočili u sudu i naveli da ostaju kod iskaza iz tužilačke istrage.

Podsjećamo, lider PZP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sricanja nezakonite dobiti i moći.

Članovi te grupe, prema optužnici, postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Zeljko Sćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radimović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR