8 °

max 15 ° / min 6 °

Utorak

31.03.

15° / 6°

Srijeda

01.04.

7° / 3°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

16° / 2°

Subota

04.04.

18° / 7°

Nedjelja

05.04.

20° / 7°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Učiteljici iz Bara uslovni otkaz zbog trobojke

Društvo

Comments 6

Izvor: rtcg.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Učiteljici iz Bara uslovni otkaz zbog trobojke

Učiteljica barske OŠ "Jugoslavija" Rada Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku, kažnjena je uslovnim prestankom radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako u periodu od šest mjeseci od dana izrečene mjere učini težu povredu radne obaveze.

To je saopštila direktorica te obrazovne ustanove Biljana Vukmanović.

Pokrenut postupak protiv učiteljice u Baru, djeci zadala da crtaju trobojke

Ona je istakla da je postupak utvrđivanja odgovornosti učiteljice sproveden profesionalno i nepristrasno, iako su, kako je kazala, "u proteklih 20 dana bili svjedoci brojnih neistina, ali i neprimjerenih, proizvoljnih i činjenično neutemeljenih izjava".

"Nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donijela sam Odluku kojom se Radi Višnjić, zaposlenoj na radnom mjestu nastavnik razredne nastave u OŠ 'Jugoslavija' iz Bara, izriče mjera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest mjeseci od dana izrečene mjere učini težu povredu radne obaveze. Istovremeno, rješenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke", saopštila je Vukmanović.

Ona je istakla da je Školski odbor, ali i Savjet roditelja OŠ "Jugoslavija", u međuvremenu, poslao jasnu poruku "da učionica nije i ne smije da bude mjesto za bilo kakvu vrstu političkog djelovanja, kao i da je misija svakog prosvjetnog radnika da djecu obrazuje, vaspitava i prosvećuje, uz uvažavanje ličnosti djeteta i poštovanje različitosti".

"OŠ 'Jugoslavija', kao i do sad, ostaje na temeljima baštinjenja znanja, vještina, etičkih i kulturnih vrijednosti, multietničkog sklada i multikonfesionalnosti, uz svoju najvažniju ulogu: da se djeca u njoj osjećaju prijatno, dobrodošlo i da uspomene za svoju školu vežu samo za lijepe trenutke. Na to imaju pravo a mi, zaposleni u školi, imamo obavezu da im ostvarenje tog prava i omogućimo", navodi direktorica škole.

Ukazala je na "ogromnu potrebu razumijevanja između zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama i roditelja".

"Samo skupa, udruženi, zajedničkim naporima i saradnjom, djecu možemo izvesti na put kojim treba da hoda svaki mladi čovjek 21. vijeka. Naša je obaveza da im pružimo ruku, kako bi sjutra postali humanisti, obrazovani i emancipovani ljudi, spremni da odgovore izazovima novog, savremenog doba koje zahtijeva kulturnog, odgovornog i svestranog pojedinca, sa razvijenim osjećajem empatije, poštovanja različitosti i željom da u svakom smislu unaprijedi okruženje u kojem živi i stvara, u nasljeđe generacijama koje dolaze. Iskreno vjerujem da će naša zajednička misija opravdati viziju koju sada imamo. Jer – to dugujemo djeci", istakla je Vukmanović. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

ggg

""uslovni otkaz"" NE POSTOJI u pravnom sistemu Crne Gore!! Udaljiti i ovu štrumfetu i direktoricu koja ne umije da uruči otkaz zbog teške povrede radnog odnosa!! Krivičnu protiv direktorice treba podnijeti

Novi

Uslovima kazna?A ta djeca to nikad neće zaboraviti, a ni ona se promjeniti.Naći će uvijek perfidan način da ispire mozak nevinoj djeci.Čija je to odluka, imenom.Ja svoje dijete nebih dala kod nje nema te sile.

Gabor sa śjevera

To je zločin iskorištavanje maloljetne đece u svrhu političkih pojena ! ??? I to u vreloj situaciji! Blago li joj što su vlasti preblage? Spram izdajnika!!! ! ?