12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrapović: Mnogostruki benefiti adaptacije Doma zdravlja u Plavu

Izvor: PR Centar

Društvo

Comments 0

Hrapović: Mnogostruki benefiti adaptacije Doma zdravlja u Plavu

Izvor: PR Centar

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Benefiti adaptacije Doma zdravlja u Plavu, vrijedne 230 hiljada eura, su mnogostruki za zaposlene i za građane toga kraja, koji će u prijatnoj i toploj zgradi dobijati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je danas, obilazeći Dom zdravlja u Plavu, kazao da je druga faza Projekta Energetske efikasnosti u toj zdravstvenoj ustanovi završena i da je podrazumijevala investiciju vrijednu 230 hiljada eura.

„Kompletno je zamijenjena bravarija, odnosno prozori i vrata. Stavljena je termoizolacija na cijeli objekat i urađen je projekat rasvjete. Tako da su benefiti mnogostruki, prije svega za naše građane, koji sada dobijaju uslugu u jednoj veoma prijatnoj i toploj zgradi i naravno za sve zaposlene. Prostorije su tople i ugodne i za rad i za boravak naših pacijenata“, kazao je Hrapović.

On je naglasio da je adaptacija Doma zdravlja u Plavu još jedan dokaz da Vlada veoma posvećeno radi na projektima razvoja zdravstvene zaštite, a posebno na sjeveru.

„U prethodne tri godine, Vlada je za investicije u Domu zdravlja Plav izdvojila oko 420 hiljada eura. To je jedan posvećen pristup i nastavićemo još energičnije da radimo u tom pravcu. Mi smo i ranije dolazili ovdje i svjedoci smo da je pun pogodak bio otvaranje jedinice za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja u Plavu, jer građani ovdje dobijaju kvalitetnu uslugu i ne moraju da idu u Opštu bolnicu u Beranama“, rekao je Hrapović.

Pored opreme i dobrih uslova za rad, jako je važno, kako smatra, da su ispunjeni svi zahtjevi Doma zdravlja Plav kada je riječ o specijalizacijama.

„Očekujemo veoma skoro povratak sa specijalizacije jedne doktorice ginekologa i dali smo saglasnost za još tri specijalizacije. To su još jedna za ginekologiju, oftalmologiju i psihijatriju. Tako da na taj način zaokružujemo sve segmente, kako bi građani ovog kraja i u narednom periodu dobili kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, istakao je Hrapović.

Direktor Doma zdravlja „Dr Branko Zogović“ u Plavu Omer Šahmanović zahvalio je Vladi, Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje na svemu što je učinjeno u posljednje tri godine u toj zdravstvenoj ustanovi.

„Energetska efikasnost je mnogo važna, jer smo mi sedam mjeseci u hladnoći, tako da je ovo utoplilo naše prostorije, poboljšalo stanje i situaciju. Mogu da kažem da je u proteklom periodu postignuto mnogo i nismo mogli da to odradimo bez pomoći Vlade, Ministarstva zdravlja i Fonda“, rekao je Šahmanović.

On je kazao da očekuje da pomoć neće izostati ni ubuduće.

„Ovom prilikom želim da kažem da nam i u narednom periodu budu od pomoći, kao što su bili i do sada i da se urade važne investicije za naš kraj, jer mi ovdje imamo planirane projekte za radiološko odjeljenje, za izgradnju i uređenje parka, za izgradnju garaža. Tako da je sve to važno da bismo poboljšali uslove rada, života i stvaranja na teritoriji naše Opštine“, pojasnio je Šahmanović. 

Generalni direktor Direktorata za energiju i energetsku efikasnost Ministarstva ekonomije Marko Radulović kazao je da će građani imati komfor u novoadaptiranom objektu, ali da će adaptacija veoma pozitivno djelovati i na troškove održavanja.

„Ovo je samo nastavak projekta koji smo počeli 2009. godine sa Svjetskom bankom, gdje smo u rekonstrukciju i adaptaciju 29 objekata uložili 10,3 miliona eura. I tom prilikom smo ostvarili uštede u potrošnji energije na nivou od 600 hiljada eura godišnje“, naveo je Radulović.

On je rekao da 29 adaptiranih objekata koristi oko 140 hiljada stanovnika Crne Gore.

„Istraživanja su pokazala da je preko 94 odsto korisnika objekata zadovoljno komforom. U drugoj fazi projekta, koja je počela prošle godine, pored objekata koje smo do sada rekonstruisali u Beranama, Andrijavici i Plavu, u toku su radovi na Bolnici Bar i u Domu zdravlja Ulcinj. Za ta dva objekta smo opredijelili 1,4 miliona eura“, kazao je Radulović.

Trenutno je, kako je dodao, u toku tenderski postupak za izbor izvođača u bolnicama u Risnu, Dobroti i u Domu zdravlja Tivat.

„Takođe, uskoro nastavljamo i sa drugim objektima. U planu nam je Bolnica u Nikšiću, Dom zdravlja u Mojkovcu, Budva itd.“, naveo je Radulović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR