26 °

max 33 ° / min 21 °

Subota

08.08.

33° / 21°

Nedjelja

09.08.

34° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

34° / 22°

Utorak

11.08.

34° / 22°

Srijeda

12.08.

33° / 22°

Četvrtak

13.08.

33° / 22°

Petak

14.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Treći Interdisciplinarni sastanak neurologa: Cilj je afirmacija mladih neurologa

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Treći Interdisciplinarni sastanak neurologa: Cilj je afirmacija mladih neurologa

Treći Interdisciplinarni sastanak Udruženja neurologa Crne Gore, Društva neurologa Srbije i Instituta ,,Dr Simo Milošević’’ održva se u Institutu ,,Dr Simo Milošević’’ u Igalu od 20. do 23. februara, saopšteno je iz KCCG.

"Teme ovogodišnjeg Interdisciplinarnog sastanka su: Cerebrovaskularna oboljenja – kontroverze, Demijelinizaciona i neuromišićna oboljenja, Epilepsije i glavobolje, Parkinsonizam i demencije, Rehabilitacija u neurologiji kao i granična područja. Učesnici su neurolozi, dječi neurolozi i specijalizanti neurologije, neurohirurzi i specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije iz Republike Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i zemlje domaćina – Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Jevto Eraković,  predsjednik Udruženja neurologa Crne Gore i direktor Klničkog centra Crne Gore (KCCG), iskazao je veliko zadovoljstvo što je Udruženje neurologa Crne Gore u prilici da ugosti svoje kolege sa prostoru Jugoistočne Evrope.

"Crnogorska neurologija i crnogorska medicina je domaćin jednog velikog skupa, gdje je prije svega cilj, afirmacija naših mladih neurologa, tako da pored iskusnih ekspertskih profesora koji drže uvodna predavanja, osnovni cilj ovoga našeg skupa jeste prenošenje  nove neurološke misli”, kazao je dr Eraković.

On je naglasio da terapijske i dijagnostičke procedure koje se sprovode u KCCG i Crnoj Gori, prednjače, kako je istakao, u mnogim segmentima u odnosu na region.

"Ono što je nama kao neurolozima u Crnoj Gori veoma značajno, jeste da terapijske i dijagnostičke procedure koje se sprovode u Crnoj Gori, odnosno, u Kliničkom centru Crne Gore i ostalim neurološkim jedinicama u Crnoj Gori, prednjače u mnogim segmentima u odnosu na region, tako da možemo svakako biti ponosni na to”, istakao je Eraković.

Eraković je kazao da je ovo prilika da se razmijenom stečenih iskustva donese procjena što je najbolje i šta treba raditi u budućnosti u neurologiji. 

"Naravno, imam određenih segmenata u kojima postoje centri gdje postoji određena uspešnost u odnosu na nas, ali ovo je svakako prilika da razmenimo iskustva jedni sa drugima i procijenim što je ono što je najbolje i treba raditi u budućnosti u neurologiji", zaključio je dr Eraković

Stručni skup sa radom završava u nedjelju, 23. februara, a program obuhvata plenarna predavanja eminentnih neurologa i specijalista srodnih grana iz zemalja regiona i Crne Gore, kao i prikaze najzanimljivijih kliničkih slučajeva iz prakse koji će biti prezentirani od strane specijalizanata neurologije. Upravo ovakvi prikazi biće prilika za razmjenu iskustava, diskusiju učesnika te zajedničko proširivanje znanja iz najrazličitijih oblasti neurologije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR