12 °

max 15 ° / min 1 °

Petak

03.04.

15° / 1°

Subota

04.04.

18° / 8°

Nedjelja

05.04.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 7°

Utorak

07.04.

20° / 5°

Srijeda

08.04.

21° / 6°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završene karnevalske fešte u Kotoru

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Završene karnevalske fešte u Kotoru

Velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, suđenjem i spaljivanjem karnevala u Kotoru završene su Zimske kotorske karnevalske feste 2020.

Za sve nevolje u pasanoj godini osudjen je i spaljen Furbopolpetun Negromant Skonfužjonus.

Kako navode organizazori, na posljednji đir karnevala su pratile bleh muzike iz Đenovića i Kotora, mažoretke “Fešta” i “Alisa” iz Kotora, “Modest” iz Tivta i “Lili” iz Herceg Novog, zatim “Infinity dance studio”, karnevalske grupe Za dešpet, Katareo, Srednjevjekovni Kotor, “Carolija tisine” - Resursnog centra za sluh i govor – Kotor, NVO “Harlekin” i “Maskarada” iz Tivta, Kosmopolitanke, Teatar 303, Studentska organizacija pomorskog fakulteta Kotor, ” Dom starih “Grabovac” iz Risna, djeca iz vrtića “Radost” i “Osmijeh”, mališani iz Osnovnih škola: Njegoš, Ivo Vizin - Prčanj, Nikola Đurković – Radanovići i naši gosti iz Nikšića – Osnovna škola „Milija Nikčević,“

Žiri koji je radio u sastavu: Slavko Ivanovic- predsjednik , Vanja Brguljan - članica Savjeta Kulturnog centra “Nikola Djurkovic” i Ana Nives Radovic, direktorica Turisticke organizacije Kotor jednoglasno je donio odluku da pehar za najbolju masku pripadne JPU Radost sa maskom Dalmatinci I Kruela . Djeca iz vrtića “Radost“, zaposleni i roditelji danas su izašli u ukupnom broju od 876 dalmatinaca.

Ovo je zasigurno ne samo za pohvalu jer je ovo najbrojnija karnevalska grupa nego je i siguran pokazatelj da ponekad treba učiti od najmlađih.

Pehar za drugo mjesto dobila je Karnevalska grupa Gasleri sa maskom Kažin o Saloona.Dom starih “Grabovac” iz Risna sa maskom Nikad nije kasno osvojilo je pehar za treće mjesto.

Fešta se potom nastavila uz muziku Tri kvarta i koncertom popularne Jelene Rozge.
Program su sa glavne bine vodili Brane Knezovic i Dolores Fabian.

Organizator Tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih fešti je Javna ustanova Kulturni centar ‘’Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj je opština Kotor.

Partner je kotorsko Komunalno preduzeće.

Medijski sponzori: Radio televizija Crne Gore, Radio televizija Budva, Radio televizija Herceg Novi, Televizija A1, Skala radio, Radio Kotor, Radio Dux, Antena M, Elmag radio, Boka News, Crna Gora Media, Culture Corner, Kolektiv, Café del Montenegro, Travel Montenegro i Pv Informer.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR