11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Reagovanje Ksenije Rakočević na tekst Nikčevića

Društvo

Comments 31

Reagovanje Ksenije Rakočević na tekst Nikčevića

Autor: Antena M

  • Viber

Na tekst akademika Milorada Nikčevića" Crtica o jednom ništa koje bardove montenegristike reciklira u toaletni papir", reagovala je Ksenija Rakočević.

Njeno reagovanje prenosimo integralno: 

"S obzirom na to da je moja fb objava na mom PRIVATNOM profilu izazvala toliku pažnju da se akademik, prof. dr Nikčević pozabavio njom toliko i napisao tekst za portal Antena M kao prvo napominjem da nijeste imali pravo da objavite bez moje dozvole status koji je privatan. Time ste se oglušili o Krivični zakonik Crne Gore, član 197 (stavka 4) koji se tiče zloupotrebe i iznošenja ličnih podataka.

Kada je u pitanju moj odnos prema montenegristici mislim da je on najbolje pokazan činjenicom da sam završila crnogorski jezik, magistrirala na montenegristici, te da za mene veće svetinje od montenegristike i Crne Gore nema, niti može biti. Molim stoga akademika Nikčevića da ne pokušava izmjeriti moje crnogorstvo, ni ljubav ka Crnoj Gori, jer je montenegristika i Crna Gora znatno više od FCJK, njega ili mene.

U doba kada je cijeli svijet usmjeren na jedno, na borbu protiv opakog virusa koji je okrenuo svijet naopačke i kada cijela Crna Gora i sve njene institucije daju sve od sebe da se održi što bolje stanje; kada su građani usmjereni na borbu i skretanje pažnje sa situacije u kojoj se svijet nalazi, djeluje mi u najmanju ruku neukusno i skandalozno da se jedan akademik bavi privatnim fb statusima, koristeći pri tom neumjesne kvalifikative i nazivajući me (metaforički) nečim što isplivava, aludirajući jasno na čovječji izmet.

Napominjem da u mojoj objavi stoji jasno navedeno ,neka izdanja', dakle ,neka' , a ne sva, pa molim akademika da mi dozvoli da imam pravo da mi se nešto svidi ili ne svidi. Pretpostavljala sam da je valjda bilo jasno da se radi o šali, koja nije imala za cilj da uvrijedi bilo koga već da posluži poput bezbroj šala koje ovih dana kruže po fb-u, dakle da zabavi, a ne uvrijedi.

Stoga, iako mi laska da se akademik u ovim teškim momentima bavio mnome, i iako mi je drago da sam bar njemu skrenula misli, svoje dalje oglašavanje na ovu temu zaključujem".

Komentari (31)

POŠALJI KOMENTAR

Baranin

@Tajo mi je direktor, kakvo drbo - takav klin, kakav otac-takva ćerka. Da imaju i zericu pameti i odgovornosti, oboje bi podnijeli ostavke na sve funkcije, ućutali i pokrili se ušima. Da ne pričamo o izvinjenju.

Djuro Vučinić

Ne možete se iz ove svinjarije izvadit.Sramno.Ako ste završili montenegristiku ,cijenim u Nikšiću kod gospođa koje o FCJK misle kao što ste napisali na " Vašoj FB stranici",ovom izjavom odbrane samo ste još više potvrdili Vaš stav.

Volim te zelena

Meni se čini Ksenija da ti imaš veliki problem, na ovaj način nećeš izaći iz sjenke svoga oca, naprotiv.