11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U BORBI PROTIV SUVIH, VEOMA SUVIH I KOŽA SKLONIH ATOPIJI

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

U BORBI PROTIV SUVIH, VEOMA SUVIH I KOŽA SKLONIH ATOPIJI

Izvor: Sponzorisani tekst

Autor: Ana Ašanin

  • Viber
Linija proizvoda namijenjena koži beba, djece i odraslih

Atopijski dermaitis kao hronična inflamatorna dermatoza sa genetskom predispozicijom predstavlja nezarazno oboljenje kože koje se karakteriše izrazitom suvoćom (kserozom), crvenilom, svrabom, iritacijom, a nekada i prisutnim vezikulama. Pokreće se i/ili pogoršava kako egzogenim tako i endogenim faktorima: hladnoćom, zagađenjima iz spoljašnje sredine (polen, prašina), infektivnim faktorima (herpes, Staphylococcus aureus), nekim prehrambenim proizvodima (jaja, mlijeko, kikiriki...) kao i psihološkim faktorima (stres).

Disfunkcija kutaneusne barijere kao primarni uzrok nastanka kseroze povezana je sa lipidnim disbalansom interkorneocitnog cementa koji dovodi do serije poremećaja. Važno je imati u vidu da je ovaj cement bogat lipidnim elementima (ceramidima, holesterolom i slobodnim masnim kiselinama) tako da svaka kvalitativna ili kvantitativna promjena u njihovoj organizaciji vodi poremećaju kvaliteta barijere, deficitu hidrolipidnog zaštitnog filma na površini kože i shodno tome nekontrolisanom transepidermalnom gubitku vode koji rezultira dehidratacijom. Koža puca i postaje pogodno tlo za prodiranje mnogih agenasa iz spojašnje sredine i nastanak inflamatorne reakcije preko aktivacije receptora urođenog imuniteta (TLR2 receptori). Kod pacijenata sa problemima ovog tipa mikrobiota kože je poremećena u smislu povećanja i broja i kapaciteta adhezivnosti i virulentnosti Staphilococcus aureus. Zbog toga tretman kseroza i koža sklonih atopiji uključuje neophodnu upotrebu kako adekvatnih sredstava za higijenu tako i emolijenasa koji trebaju da djeluju na više nivoa:

 

-  Obnavljaju i restruktuiraju kutaneusnu barijeru, , limitirajući transepidermalni gubitak vode

-  Štite kožu od prodiranja agenasa iz spoljašnje sredine

-  Umiruju svrab i zapaljensku reakciju kože

 

Uriage Xémose nova generacija proizvoda je rešenje za sve probleme kseroza i koža skonih atopiji za bebe, djecu i odrasle osobe. Sa 3 patentirana kompeksa i Uriage Termalnom vodom predstavljaju proizvode za njegu kože dvostrukog dejstva: LIJEČENJA i PREVENCIJE.

Trenutno umiruju iritatacije i svrab kože, produžavajući interval između zapaljenskih faza. Lagane brzo upijajuće teksture bez mirisa i parabena, zahvaljujući kojima se pacijenti mogu, nakon mazanja, odmah obući.

CHRONOXINE, patentirani kompeks nove generacije (modifikovani lipidi proizvedeni biotehnologijom) ubrzavaju rešavanje procesa inflamacije i trenutno umiruju svrab.

CERASTEROL-2F (kombinacija omega-3 i omega-6 ceramida i fitosterola iz ulja sjemenki maline) imaju snažno obnavljajuće i umirujuće dejstvo na kutaneusnu barijeru.

TLR2 REGUL KOMPLEKS modulira odgovor urođenog imuniteta preko aktivacije TLR2 receptora na keratinocitima. URIAGE TERMALNA VODA rebalansira mikrobnu barijeru kože. Redukuje nelagodnost, svrab i ponovno javljanje problema.

Izuzetna podnošljivost i efikasnost, brojne studije sa klinički potvrđenim rezultatima i nevjerovatno prijatne brzoupijajuće teksture, proizvode Xémose nove generacije čine idealnim za primjenu kako u monoterapiji tako i u kombinovanoj terapiji uz medicinske tretmane.

Za dnevnu higijenu kserotičnih koža indikovana su nježna neagresivna sredstva bez sapun komponenti koja hidriraju i njeguju kožu i, nadasve, pružaju osjećaj mekoće i dugotrajnog komfora.

Topikani emoliensi su neophodni restruktuirajući proizvodi čija je uloga da obezbijede trenutno i dugotrajano olakšanje simptoma kseroza u vidu svraba, crvenila, zategnutosti i nelagode uz dugotrajni komfor kože.

XÉMOSE Emolijentno mlijeko protiv iritacija je idealan za kserotične kože sklone perutanju. Obnavljajući je i umirujući tretman, kako za tretman kože u ljetnjem periodu tako i za tretman kože sa prisutnim psorijatičnim plakama.

XÉMOSE Emolijentna krema protiv iritacija je dokazano nevjerovatno efikasna za sve suve i veoma suve kože, kao i kože sklone atopiji, bilo kao preventivan tretman bilo kao tretman koža u akutnoj fazi kao dodatak medikamentoznoj terapiji. Trenutno umiruje svrab, obnavlja, hidrira kutaneusnu barijeru i umiruje iritacije.

XÉMOSE Umirujući uljani balzam je proizvod namijenjen ozbiljno suvoj koži i koži sklonoj atopiji. Efikasno redukuje suvoću. Lako se nanosi i ne ostavlja tragove na odjeći. Pored ši butera, preparat je obogaćen i uljem ilipe.

XÉMOSE Lipo Restitutivni, Visoko Hranljivi Cerat protiv iritacija je visoko efikasan tretman za ekstremno suvu kožu sa vidno prisutnim bolnim fisurama i ragadama. Bogata, supermasna krem emulzija koja zahvaljujući aktivnim sastojcima i ši buteru u koncentraciji od 25 % trenutno umiruje bolne senzacije kserotičnih koža.

Za svakodnevnu njegu suve, veoma suve kože lica sklone atopiji beba, djece i odrasih, preporučuje se kombinacija: XÉMOSE Kreme za lice protiv iritacija i XÉMOSE Stika za usne pružaju 24 h hidrataciju i zaštitu kože, ostavljajući je mekanom i zaštićenom tokom cijelog dana.

Maja Mijanović, dipl. farm.

Više informacija o Uriage proizvodima, možete dobiti putem Uriage društvenih mreža kao i putem internet stranice kompanije Meditas, ekskluzivnog uvoznika i distributera Uriage kozmetike za teritorije Crne Gore i Bosne i Hercegovine:

Facebook: uriagemontenegro 

Instagram: UriageMontenegro

Sajt: www.meditas.me

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR