23 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

23° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijave za Međunarodni nagradni konkurs do 22. aprila

Društvo

Comments 0

Prijave za Međunarodni nagradni konkurs do 22. aprila

Autor: Antena M

  • Viber

Poziv za Međunarodni nagradni konkurs za najbolji esej na temu "Sport i fizička aktivnost u izolaciji izazvanoj korona virusom" otvoren je do 22. aprila.

Konkurs je otvoren za sve studente i nastavnike, sportiste, sportske trenere i medijske stručnjake, kao i ostalu stručnu javnost, koja želi da unaprijedi sport i fizičku aktivnost u vrijeme izolacije.

Konkurs orgnizuju Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet i Crnogorska sportska akademija.

Konkurs će nagraditi tri najbolja eseja. Dobitniku prve nagrade će pripasti prenosivi računar (laptop), dok su druga i treća nagrada planirane da budu u novčanim iznosima, i to: 200 eura za drugu i 100 eura za treću nagradu.

Nagrađeni eseji će biti objavljeni u naučnom časopisu "Journal of Anthropology of Sport and Physical Education" koji se nalazi na internet stranici: www.jaspe.ac.me.

Dobitnici nagrada će, takođe, dobiti jednogodišnje članstvo u NU "Crnogorska sportska akademija".

Svi zainteresovani kandidati u i van granica Crne Gore, rad mogu poslati do 22. aprila 2020, na mejl adresu [email protected], uz ispunjene uslove opisane u Konkursu, objavljenom na sajtu Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me/sport )

Takmičenje ima za cilj da otvori široku debatu u vrijeme izolacije na temu uticaja savremenih okolnosti na sport kao fenomen današnjice u svijetu, fizičku aktivnost, i zdravlje iz svih dostupnih perspektiva kao što su, prije svega, takmičarska, te sociološka, psihološka, pedagoška, ekonomska, zdravstvena, politička, medijska, turistička i sva druga pitanja koja mogu unaprijesiti navedenu oblast u kriznim vremenima, te da upozna sve potencijalne čitaoce sa neizvjesnošću u svakodnevnom životu sa kojom smo se iznenada susreli i sa kojom se moramo izboriti u bliskoj budućnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR