14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ove mjere zaštite od virusa preduzela je JU "Kakaricka gora"

Društvo

Comments 0

Ove mjere zaštite od virusa preduzela je JU "Kakaricka gora"

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Trenutno se na rezidencijalnom dijelu tretmana JU "Kakaricka gora" nalazi 17 klijenata, dok se na nerezidencijalnom dijelu tretmana nalazi 20.

Na osnovu Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa Ministarstva zdravlja, menadžment Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica donio je niz privremenih odluka, kazala je za Antenu M psihološkinja te ustanove Dijana Milošević.

Kako je navela obustavljeni su vikend izlasci klijenata koji se nalaze na rezidencijalnom dijelu tretmana.

„Obustavljeni su prijemi, porodične terapije, dolasci klijenata koji se nalaze na nerezidencijalnom dijelu tretmana, ali im je omogućeno savjetovanja putem telefonskih i video poziva, zabranjene su posjete, odgođeni su pregledi u medicinskim ustanovama, obustavljene su sve aktivnosti van ustanove (izleti, pješačke ture), obezbjeđene su prostorije za izolaciju korisnika u slučaju pojave virusa“, kaže Milošević.

Milošević je objasnila da se sprovodi pojačana dezinfekcija svih prostorija, kontaktnih i radnih površina, površina oko ustanove.

„Vodi se računa o poštovanju fizičke distance tokom svih grupnih aktivnosti“.

Milošević naglašava da su svi zaposleni dužni da prilikom obavljanja poslova i radnih zadataka nose zaštitne maske, zatim da pri ulasku u radne prostorije i izlasku iz njih obavezno dezinfikuju ruke .

”Svi zaposleni su u obavezi da poštuju mjere fizičkog distanciranja van radnog mjesta, što podrazumijeva izbjegavanje svih kontakata sa licima koja nijesu članovi zajedničkog domaćinstva”.

Kod klijenata je, kako je kazala, prisutna zabrinutost zbog trenutne situacije ali, navodi, ona nije u tolikom obimu da utiče na proces rada. 

„Svakako, stručna lica svakodnevno rade sa klijentima/kinjama i na taj način suzbijaju moguće veće posledice na psihu klijenata", zaključila je Milošević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR