18 °

max 25 ° / min 13 °

Subota

06.06.

25° / 13°

Nedjelja

07.06.

25° / 17°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 17°

Srijeda

10.06.

26° / 18°

Četvrtak

11.06.

23° / 18°

Petak

12.06.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate sa predstavnicima Savjeta: Osnažiti građanski nadzor policije

Izvor: DCG

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Demokrate sa predstavnicima Savjeta: Osnažiti građanski nadzor policije

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić primio je predsjednika i člana Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Aleksandra Sašu Zekovića i advokata Zorana Čelebića.

Kako je saopšteno iz Demokrata, prijem je realizovan na osnovu zahtjeva Savjeta za građansku kontrolu rada policije nakon saopštenja i ocjena Demokratske Crne Gore da je Savjet, između ostalog, postao PR direktora policije. 

"Susret je bio prilika da Demokrate Crne Gore saopšte konkretne primjedbe na određene policijske intervencije ali i na rad građanskog nadzora policije cijeneći da Savjet treba da djeluje snažnije i proaktivnije, vodeći računa, u svakoj situaciji, o očuvanju svoje nepristrasnosti i objektivnosti.

Detaljno i dinamično je razgovarano o više predmeta koji su u u radu Savjeta pri čemu su iz Demokratske Crne Gore ponovili oštre ocjene prema Savjetu. Predstavnici Savjeta su odgovorili na primjedbe i ponudili argumentaciju afirmišući opredjeljenje da rad ljudskopravaških tijela ne smije i ne treba da bude predmet političkih i politikanskih uticaja ili manipulacija.

Demokrate Crne Gore su inicirale određena pitanja kojima će Savjet, kako je najavjeno, u budućem periodu posvetiti punu pažnju i iskazali interesovanje da budu redovno informisani o statusu pojedinih predmeta i odnosu državnih organa prema izdatim ocjenama i preporukama", navodi se u saopštenju. 

Kako kažu iz DCG, zajednički je konstatovano da građanski nadzor kao model kontrole policije treba dalje razvijati i osnažiti mu kapacitete i ovlašćenja u zaštiti ljudskih prava i sloboda.

Prijemu su, pored Bećiča, ispred Demokratske Crne Gore prisustvovali Momo Koprivica, potpredsjednik, Neven Gošović, šef Pravnog tima Demokrata i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR