15 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UCG: Neistiniti navodi CGO o netransparentnom poslovanju Univerziteta

Društvo

Comments 1

UCG: Neistiniti navodi CGO o netransparentnom poslovanju Univerziteta

Autor: Antena M

  • Viber

Nijesu tačni navodi Centra za građansko obrazovanje da Univerzitet Crne Gore nije na adekvatan način odgovarao na predmetne zahtjeve CGO, već je to radio u skladu i na način predviđen Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore reagujući na izjavu pravne savjetnice u toj NVO, Snežane Kaluđerović. 

"Univerzitet Crne Gore svoje finansijsko poslovanje bazira na pozitivnoj zakonskoj regulativi: Zakonu o budžetu, Pravilniku o jedinstvenoj klasifikaciji računa za budžet republike, budžete vanbudžetskih fondova i budžete opština, Pravilniku o načinu sačinjavanja i podnošenja finansijskih izvještaja budžeta, državnih fondova i jedinica lokalne samouprave, MRS za javni sektor, Zakonu o visokom obrazovanju i internim aktima Univerziteta.

Univerzitet je u obavezi da sastavlja konsolidovani finansijski izvještaj, koji uredno dostavlja nadležnom državnom organu - Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu finansija na kvartalnom i godišnjem nivou.

Upravni odbor UCG razmatra i usvaja godišnje Izvještaje o novčanim tokovima (Obrazac 4 i Obrazac 5) koji su javno dostupni na web sajtu www.ucg.ac.me. Svaka Odluka o usvajanju Godišnjih izvještaja o novčanim tokovima se objavljuje u zvaničnom glasilu – Biltenu Univerziteta Crne Gore", navode u reagovanju.

Ugovoreni nacionalni i međunarodni naučnoistraživački projekti objavljeni su, dodaju, na web sajtu www.ucg.ac.me svih fakulteta i instituta koji su ih dobili, kao i kod drugih relevantnih institucija (Ministarstvo nauke).

"Na web sajtu www.ucg.ac.me i na portalu Direktorata za politiku javnih nabavki objavljeni su podaci o izdacima koji prate redovno poslovanje Univerziteta, a koji se odnose na ponuđače - dobavljače za nabavku roba, radova i usluga, kao i na sklopljene ugovore o nabavci istih.

Univerzitet Crne Gore u zadnje tri godine posluje pozitivno, nakon saniranja višemilionskog duga, reinvestira značajna sopstvena sredstva u osavremenjivanje nastavne i naučne infrastrukture i odgovorno se stara o poboljšanju materijalnog i profesionalnog položaja svojih zaposlenih", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Todo

Kako je Duško Bjelica za tri godine došao do 9000 citata na Google Scholar-u? Po tome on je trenutno najveći naučnik na Zemlji, Sunčevom sistemu, Mliječnom putu i kosmosu. Ko smije da se zapita i progovori kako je to uradio? Da nije nekim čudom Ili prevarom? Može li to da naškodi reputaciji UCG?