31 °

max 31 ° / min 23 °

Utorak

04.08.

31° / 23°

Srijeda

05.08.

28° / 23°

Četvrtak

06.08.

29° / 23°

Petak

07.08.

32° / 22°

Subota

08.08.

33° / 24°

Nedjelja

09.08.

33° / 24°

Ponedjeljak

10.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
38 Cetinjana čeka rezlutate testova, zatvara se Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

38 Cetinjana čeka rezlutate testova, zatvara se Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje razmatrao je zdravstveno-sanitarnu situaciju u gradu nakon što je kod pet osoba potvrđena infekcija novim koronavirusom.

Dom zdravlja Cetinje je od 1. do 28. juna testirao 191 građanina. Od tog broja, obrađena su 153 uzorka i pet je bilo pozitivno na novi koronavirus. U toku je obrada 38 uzoraka, a iz Opštinskog tima apeluju na testirane građane da ostanu u samoizaloaciji do dobijanja konačnih rezultata.

"Opštinski tim pozvao je građane da slijede uputstva Nacionalnog koordinacionog tijela, da poštuju fizičku distancu, nose zaštitne maske i rukavice u svim situacijama u kojima mogu doći u kontakt sa drugim ljudima. Preporučeno je da smanje socijalne kontakte i izbjegavaju sve događaje u kojima učestvuje veći broj osoba, da češće peru ruke i da koriste dezinfekciona sredstva.

Na sjednici je donešena odluka da od sjutra započne preventivna dezinfekcija ulaza stambenih zgrada u gradskim naseljima, Doma učenika i studenata, kao i javnih preduzeća čiji je osnivač Prijestonica.

Preventivna dezinfekcija započeće u naselju Gipos, a građanima se savjetuje da ne izlaze iz stanova sat nakon završene dezinfekcije", navodi se u saopštenju.

Jutros su dezinfikovane ulice, gradske pijace, autobuske stanice, prostora ispred Doma zdravlja i Opšte bolnice „Danilo I“, ali i druge javne površine.

"Opštinski tim saglasio se sa prijedlogom gradonačelnika Aleksandra Kašćelana da Prijestonica, ukoliko se ukaže potreba, finansira dodatno medicinsko osoblje i epidemiološki tim u Domu zdravlja i u Opštoj Bolnici „Danilo I“ kako bi se epidemija koronavirusa držala pod kontrolom.

Opštinski tim preporučio je Javnoj ustanovi Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Prijestonici Cetinje da privremeno obustavi aktivnosti zbog rizika po zdravlje korisnika", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR