Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nije do Cuca, do Gojka je

Društvo

Comments 34

Autor: Antena M

  • Viber

Nije do Cuca, do Gojka je

Veliki broj građana Cuca okupio se na na raskrsnici prema selu Zaljut prije dva dana, odlučan da ne dozvoli pristalicama SPC prolazak do Bajkove crkve, na Bjelilu.

Sveštenici Srpske crkve, na kraju, nijesu ni krenuli prema odredištu, a policija je sve pratila, kako ne bi došlo do incidenta.

Taj događaj izazvao je veliki broj komentara i statusa na društvenim mrežama, a mi prenosimo samo jedan, koji je napisao Vukašin Perović i naslovio ga ''Ko može u Cuce''.

''Da bi riješili nedoumicu, pomoći će nam istorija. U razgovoru u Kotoru, pred napad Francuza na Crnu Goru, francuski diplomata pitao je Petra I: "Koliko vremena treba da se dođe do Cetinja?", Petar I je odgovorio: "Prijatelj može doći za tri sata, neprijatelj nikad".

Francuzi nijesu povjerovali. Nijesu probali drugi put.

A ko može u Cuce? Gojko Perović može uvijek u Cuce, otac Gojko ne može nikad.

Onaj ko drži na zidu Ljuba i Savu može uvijek, onaj ko drži Čiča Dražu, nikad.

Pop crnodorske crkve može uvijek, otac srpske crkve nikad.

Gojko Perović kod plemenika na slavu uvijek, onaj ko slavi 1918-u, nikad.

Onaj ko je krenuo u crnogorske Cuce uvijek, ko je poša u srpske Cuce, nikad.

Ko je krenuo sa dobrim namjerama uvijek, ko ide da posrbljava, nikad.

Tako da nije do Cuca, do Gojka je.''

Komentari (34)

POŠALJI KOMENTAR

Kaine

@Izvorni Crnogorac Da ne znam da si Srbin povjerovao bih ti. Nijeste vi vjernici no jurišnici Justina, Nikolaja Velimirovića i svetosavske kleronacionalističke sekte. Mislite Crnogorci su naivni, zavešćete ih za Goleš planinu. Zar vi posrbice ne branite Crnogorcima pravo na svoju crkvu, u ime vjere?

Čiji si ti sokole

@Soko Taj isti kralj kaže "Ko crnogorstvu ne bio vjeran Bogom i ljudima svud bio ćeran", donio je Ustav u kome piše da je Crnogorska pravoslavna crkva autokefalna, a ne srpska. Ali za prihvatanje činjenica koje ti se ne sviđaju treba imati moral i samopoštovanje, što ti očigledfno nedostaje.

Bogdan

@CG1 Bolje da ne progovore, čim progovore otkrije im se stručna sprema i pokvare svaku ideju da znaju ŠTO zbore. Ali dobro je da znaju ZAŠTO progovaraju, još ako je hljeb frešak, a parizer malo bolji, kud ćeš bolji razlog!