21 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović: 13. jul je istorijski simbol otpora, sažetak naših pobjeda

Izvor: Skupština

Društvo

Comments 0

Brajović: 13. jul je istorijski simbol otpora, sažetak naših pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Trinaesti jul - Dan državnosti Crne Gore predstavlja istorijski simbol otpora i slobode i sažetak naših pobjeda i uspjeha, poručuje u čestitki predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

"Ovaj dan ne simbolizuje i ne slavi samo dva datuma: proglašenje države na Berlinskom kongresu 1878. i antifašistički ustanak 1941. Trinaesti jul objedinjuje najbolje tekovine naših predaka i uspjehe savremene Crne Gore. A prije svega slobodu kao najvažniji preduslov za razvoj moderne države", navodi Brajović u čestitku objavljenoj na sajtu Skupštine.

Crna Gora se, kaže, od tih istorijskih datuma do danas, željom, hrabrošću, mudrošću svojih junaka u ratu i miru, izborila za prosvijećenost umjesto dogme, jednaka prava umjesto diskriminacije, svima dostupno zdravstvo, obrazovanje, ubrzani ekonomski napredak umjesto zaostale privrede.

"Izborili smo se za moderne institucije na evropskom putu. Crna Gora je izgrađena, a razgranatom infrastrukturom svaki njen kutak sve je dostupniji za život, investiranje i razvoj.

Naš veliki zajednički zdravstveni izazov - borba sa kovidom 19, pokazuje da država i njene institucije ozbiljno, temeljno i odgovorno brinu o javnom zdravlju, ekonomskoj stabilnosti i svakom svom građaninu. Uvjeren sam da oni dobronamjerni i u ovoj oblasti prepoznaju očekivani kontinuitet dosljedne i perspektivne državne politike.

Poštovani građani,

Čestitam vam na dosadašnjim uspjesima i želim da Dan državnosti Crne Gore provedete u zdravlju i optimizmu", poručio je Brajović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR