14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dan državnosti: Čestitke i od Husovića i Lekića

Društvo

Comments 2

Dan državnosti: Čestitke i od Husovića i Lekića

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović čestitao je svim građanima 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

„Vrijednosti 13. jula, utemeljene na antifašističkoj tradiciji i borbi za slobodu, važan su segment u izgradnji građanske i multietničke Crne Gore.

Važnost ovog datuma odnosi se, prije svega, na njegov antifašistički karakter, što je bitno ne samo za istoriju Crne Gore, već i za čitav region. Bošnjački narod u Crnoj Gori bio je značajan dio tekovine antifašističkog narodnog ustanka, dajući nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora.

Ovaj datum prvenstveno podsjeća na međunarodno priznanje nezavisne države, Crne Gore, kao i na početak svenarodnog ustanaka i borbe protiv fašizma, jedinstvenog po svom karakteru u novijoj evropskoj istoriji.

Istorija Crne Gore danas je dodatno bogatija, jer smo punopravna članica NATO-a, država koja je otvorila sva poglavlja sa EU i prva naredna članica EU“, novodi se u čestitki Husovića.

Čestitku je građanima uputio i predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

"Čestitajući građanima Dan državnosti valja se podsećati s respektom na prošlost, zabrinutošću nad izazovima sadašnjosti i realnom nadom za budućnost. Glavni izazov ostaje naša sposobnost da se Crna Gora gradi kao ozbiljna, ekonomski prosperitetna, slobodna, pristojna, pravna država pravila koja će jednako važiti za sve njene građane. Spoj demokratije, modernosti i evropskih vijednosti jeste naš putokaz. Zajedno sa onom tradicionalnom vrjednošću - građenja Crne Gore kao poštene kuće", naveo je Lekić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

niveskoen

“postene kuce”, kaže prepošteni miodrag lekic, vlasnik poštenih kuca/stanova u rimu, podgorici, baru, žabljaku... i sve to, razumije se, od postene profesorske plate... aha, važi!

Andjela

Husovicu hvala! Lekića nema sto mozemo vjerovati! Osta uz Milosevica zarad Rima! Tri dana prica a nista ne rece! Vrijeme je odavno za penziju!