13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo: Osuđujemo zastrašivanje građana islamske vjeroispovijesti u Beranama

Društvo

Comments 1

Ministarstvo: Osuđujemo zastrašivanje građana islamske vjeroispovijesti u Beranama

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo je zastrašivanje građana islamske vjeroispovijesti u Beranama i saopštava da su crnogorske vlasti odlučne i sposobne da svima osiguraju bezbjedan i dostojanstven život. Slobodno i otvoreno društvo i napredak građanske Crne Gore su imperativ u svakom trenutku, dodaju u saopštenju.

"Antimuslimanska akcija u Beranama dogodila se dan nakon okupljana pristalica četničkog pokreta. Dodatno su zabrinjavajući navodi da su mu prisustvovale i osobe koje obavljaju odgovorne dužnosti u lokalnoj samoupravi. Lokalne vlasti imaju dodatnu odgovornost da snažno zastupaju demokratske vrijednosti  i osiguraju društveno uključivanje i prihvatanje svih građana, bez ikakvih ustupaka prema nacionalizmu ili mržnji. 

Fašizam nije samo istorijsko pamćenje već se, kroz populizam i radikalizaciju, prepoznaje kao sve prisutnija savremena prijetnja i često se prerušava u druge političke pokrete i ideje i prisutan je u javnom prostoru", poručili su u saopštenju.

Imajući u vidu posebnost svoje institucionalne pozicije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će još snažnije doprinositi širenju antifašističkih vrijednosti na kojima počiva savremeni koncept poštovanja ljudskih prava i današnja Crna Gora, zaključili su.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dejan V.

Hvala.vam na ovoj kurtoaznoj potrosenoj brizi prema onima koji svsko malo strahuju hoce li se ujutro brobudit zivi u sopstvenoj drzavi...od strane cetnickih koljaca.Stoga predlazem ministru s obzirom na probudjeno zlo proslog vijeka da se razmotri izgradnja posebnog zatvora za ovu vrstu stanara.