8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pakuj se, seliš se posle 30. 8!

Društvo

Tag Gallery
Comments 12

Pakuj se, seliš se posle 30. 8!

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Instagram i Fejsbuk stranica podgoričke zlatare „Methadžović“ juče je, sa lažnih profila, zasuta porukama mržnje i prijetnjama porodici Methadžović, a nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija automobila podgoričkih tablica iz kojeg je vozač koloni „auto litijaša“ iz kojeg su vijorile srpske zastave, u nedjelju popodne u Sutomoru, pokazao srednji prst.

Trebalo je svega nekoliko sati pošto je objavljena fotografija automobila da na društvenim mrežama otkriju ko je vlasnik vozila, ali i da utvrde da se radi o vlasniku podgoričke zlatare, i onda da krenu u, očito, organizovanu akciju – od poruka da se isele ili vrate u pravoslavnu vjeru, do toga da će im demolirati zlataru i da se paze.

Prijava

Kenan Methadžović, sin vlasnika zlatare, podnio je juče podgoričkoj policiji prijavu protiv nepoznatih osoba koje prijete njemu i njegovoj porodici, a popodne prijetnje su počele da stižu na društvenim mrežama i njegovoj supruzi.

"U policiji su kazali da su to lažni profili i da će da utvrde ko stoji iza njih. S obzirom na to što se dešava u Beranama posljednjih dana, nije nimalo prijatno. Šovinističke poruke i govor mržnje moraju da zabrinu, a počeli su da uznemiravaju i moju suprugu", ispričao je on Pobjedi.

Rekao je i da će policija proslijediti predmet tužiocu na ocjenu.

U prijavi je Methadžović naveo da su njegovi roditelji 9. avgusta, u nedjelju, vozilom prolazili kroz Sutomore kada su naišli na kolonu vozila sa zastavama druge države i koji su pjevali šovinističke pjesme. Naveo je da je njegov otac pokazao srednji prst kroz prozor svog vozila, što je neko iz kolone fotografisao i objavio na društvenim mrežama.

Korisnik luka_m_97 napisao je Methadžovićima: „Čuvajte izloge mogli bi biti polupani“, a Strahinja Damnjanović: „Srebrenica“ i pored toga stavio srce, a poruka je, svakako, jasna. Nemanja Stolica poručio je: „Pakuj se, seliš se posle 30. 08!“, dok je mitko9442 konstatovao: „Rđa dovijeka“. Milutin_88 uputio je grubu psovku: „J... vam mater, neće vam proći nekažnjeno nesoji“, a Nenad Dinić: „Čini mi se da će zlatara uskoro u stečajni postupak. Pozdrav“.

Miljan Prijović je napisao: „J... li vam mamu poturčenu, ili pravac turska ili da vratite pravoslavnu veru. poturice odvratne“, a Albert Nani Pletikosić: „Dobar dan. Ja samo da ve pozdravim i da vam poručim da mi se k... napišite familijarno. Je li to problem neki?“, dok je Nikola Popović uputio psovku: „J... ti majku“. Vukmirović S. Aleksandar imao je poruku za Methadžoviće: „Pomaže Bog. Možete li potvrditi da li su tačne informacije/demantovati ih da je vlasnik ove zlatare pokazao srednji prst ka koloni, u kojoj su bile istaknute istorijske zastave Crne Gore, kao i današnja, zvanična crnogorska? Samo da znam je l istina, ako jes, da se reče ljudima da vas zaobilaze i bojkotuju maksimalno“.

Litije

Od kada je Vlada 5. decembra prošle godine usvojila Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i proslijedila ga Skupštini, a pogotovo nakon skupštinske rasprave koja je obilovala govorom mržnje, uvredama, čak i pokušajima fizičkog obračuna u plenarnoj sali, ljubitelji četničkog pokreta su u ofanzivi koja ne jenjava.

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori od tada organizuje takozvane protestne molebane i litije sa kojih prijete nemirima ako zakon ne bude ukinut ili izmijenjen, dok na marginama ovih protesta huligani izazivaju incidente, iscrtavaju srpske trobojke, pale i cijepaju zvaničnu zastavu Crne Gore, šalju poruke pjesmama koje veličaju četnički pokret, u višenacionalnim sredinama crtaju krstove sa četiri S, a u Beranama su u nedjelju ujutro, na muslimanskim kućama, osvanule užasne poruke mržnje, praćene brutalnim psovkama.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Piper

Svaki musliman iz CG mi je 100 puta miliji od bilo koga nesrećnika što ide na litije.. ništa sporno. Jednostavno, zadojene ajvane ne mogu ni voljet ni poštovat, niti se na njihovu mržnju može drugačije odgovoriti.

AnaCg

Svako normalan bi tako reagovao na provokaciju sa zastavama druge drzave. Vise nam je svima toga preko glave valjda je svima jasno to. Podrska za Mezhadzovice

VILA CRNOGORSKA

@Katunjanin Podrška za sve ljude islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori....