10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije u Brskutu zapjevao o Kosovu

Društvo

Tag Video
Comments 7

Amfilohije u Brskutu zapjevao o Kosovu

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Mitrpolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije posjetio je danas selo Brskut povodom slave crkve Roždestva Presvete Bogorodice, gdje je služio liturgiju. Nakon službe, Amfilohije se, na proslavi sa mještanima, latio mikrofona i zapjevao “Ječam žnjela Кosovka djevojka”. Njegovo izvođenje, kako se vidi na snimku, sa oduševljenjem je propratio predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić koji je prisustvovao proslavi.

Prije toga, Amfilohije je na službi kazao da poštuje vlast jer je ona priziv na poredak među ljudima.

"Međutim, nije svaki vlastodržac za poštovanje, on je za poštovanje kao čovjek, ali ne i njegov zločin i njegova ideologija lažna i bezbožna, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Ne može biti za poštovanje ona ideologija koja odriče Boga, koja se odriče vječnog i neprolaznog ljudskoga dostojanstva. Ne može biti ta ideologija jednaka sa onom vjerom koju nam je Bog otkrio, javio i kojom nas je obdario i obdaruje, ne može to biti jedno isto. Zato se mi klanjamo Ocu i Sinu i Duhu Svetome – Bogu ljubavi i učimo se kroz to poklonjenje Bogu ljubavi, da ljubimo tom istom božanstvenom ljubavlju jedni druge bez obzira ko je taj čovjek na zemlji", naglasio je mitropolit MCP SPC.

Istakao je da se hramovi grade u ime Boga i da pripadaju svim zemaljskim narodima, a prvenstveno onima čiji su preci sagradili hram.

"To je ono što je najvažnije i najbitnije danas u naše vrijeme kad je ponovo zavladalo bezumlje, kada hoće i Crkvu Božiju, taj Božiji narod da dijele po svojim partijskim opredjeljenjima, zaboravljajući da su osnovne dvije zapovijesti: Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom mišlju svojom i Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe, a svaki čovjek na zemlji je naš bližnji, naš brat i i vječni sabrat", rekao je Amfilohije.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

BMX

Mitropolite, jesi li pitao Vučića šta je to potpisao sa Trampom i Hotijem u Bijeloj Kući za Kosovo ?

Gajo Gora

A nemijte đa'ile iđe, no odita na Kosva pa tamo zapljevajte...

Buto

DA IDU NA KOSOVO TREBA IM PASOŠ PA JE NORMALNO DA LELEČU....