14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailo: To što Amfilohije sastavlja vladu sekularne države trebalo bi da zabrine mnoge

Društvo

Comments 6

Mihailo: To što Amfilohije sastavlja vladu sekularne države trebalo bi da zabrine mnoge

Autor: Antena M

  • Viber

Dogodilo se nezamislivo –  da ratnohuškački vladika Amfilohije sastavlja vladu sekularne države, što je nezabilježeno u novijoj evropskoj istoriji. Ta činjenica bi trebalo da zabrine mnoge. Kad je u pitanju Crna Gora, a i šire, ciljevi su mu mračni, u što ne treba sumnjati, kazao je Mitropolit crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

 “Dovoljno je podśetiti se jedne ne tako davne prijeteće izjave, ispisane u vaskršnjoj poslanici, koja je svojevrsna prijetnja SAD-u i NATO paktu “Mi smo danas zjenica svjetske istorije i od nas zavisi kako će se riješaviti sudbina Evrope i Amerike; preko nas su se lomila koplja polomiće i NATO zube na ovoj svetinji, ja vi ovo pred Bogom śedočim”.

Dobro se śećam kako su njegovi istomišljenici, vladika Lukijan i Šešelj, početkom devedesetih godina prošloga vijeka, u Borovome Selu raspirivali mržnju među srpskim stanovništvom i podsticali ih na masovne zločine protiv Hrvata. Dok je u isto vrijeme patrijarh blagoslovio izgradnju crkava na zgarištima muslimanskih domova u Bosni”, rekao je mitropolit CPC.

A na drugome kraju bivše zajedničke domovine, kako je dodao, tih godina Amfilohije je podsticao i huškao srpske dobrovoljce da nasrću, pale i ubijaju na dubrovačkome području. Da bi danas cijela Srpska crkva tvrdila da u Srebrenici nije bilo genocida, a sramotna dubrovačka operacija i zločini učinjeni prema stanovništvu Vukovara za nju su posljedice rata koji je, vele, Srbiji bio nametnut.

“Sramota je ovo pomislit a kamo li izreć. Kad dublje zaronimo u istoriju vidimo da je ta politika imala uzore u prošlosti. Sljedovala je isto takvu genocidnu politiku koja je poslije 1918. godine vođena u Crnoj Gori i bila blagosiljana od cijele, iste te Srpske crkve.

 Zato je jedan poznati srpski analitičar religije s pravom ustvrdio, kako je Srpska svetosavska crkva sekta, i to, najogranzovanija sekta u istoriji, što se potvrđuje u stvarnosti. Da je sekta potvrđuju i nedavne izjave jednoga Amfilohijevoga bliskoga saradnika da su svi oni koji su rušili Njegoševu kapelu na Lovćenu kažnjeni od boga zajedno s familijama”, kazao je Mihailo.

Amfilohije je, dodaje mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve , nedavno izjavio i da je narod koji je učestvovao na litijama, na ulicama crnogorskih gradova izveo Bog, što je najobičnije svetogrđe.

“Ima i građanskih političara koji su mu s ruke, koji izjavljuju da je crkvena imovina u Crnoj Gori vlasništvo SPC i da njoj pripada. Čak je jedan, koji nije Srbin, tvrdio da je srpski narod u Crnoj Gori ugrožen. Ne mogu vjerovat da to može da izjavi jedan političar građanske orjentacije, zbog čega sam zgrožen, dokle sve to može da dogura”, rekao je mitropolit CPC.

I njemu i cijeloj Srpskoj crkvi ponoviće, kako je kazao, riječi oca nacije Dobrice Ćosića: "Teško narodu koji na lažima stvara svoju istoriju. Srbi su sve na lažima dobili".

“Zato bih im poručio da žive u iluziji da će Crnu Goru pokoriti i pretvoriti u beogradsku koloniju. Naša istorija nas uči da je naša zemlja crnogorska i da će beogradski popovi morati da se pokore i služe u interesu ove zemlje, a iz Crne Gore mogu iznijeti koliko se tuđe zemlje može ponijeti na opancima”, zaključio je mitropolit CPC.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Mimi

@gost Imam jednu sliku ispred Cetinjskog Manastira (izvan dvorišta). Ja i moja, tada, mala đeca. Nijesmo se usudili ući, što se pokazalo ispravnim. Popu se nijesmo sviđeli... Srpski pop ko zna odakle je došao, dok su moji preci ginuli za Crnu Goru. Dokle će Crnogorci trpjeti nepravdu, pitam se.

gost

Moram reci da sam obisao mnoge drzave "zapadne civilizacije" i posjetio brojne znamenite crkve, katedrale, dzamije, sinagoge - turisticki i kulturoloski, ne kao vjernik - a nikad nijesam bio ni u cetinjskom manastiru ni pod Ostrog. I necu... makar jos neko vrijeme dok neke stvari ne promijenimo...

Jocko

Živio nam ti dragi vladika Mihailo !