9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nešto drugačiji prijem: Uz poštovanje mjera NKT-a OŠ Vuk Karadžić dočekala prvake

Izvor: Infobiro

Društvo

Tag Video
Comments 0

Nešto drugačiji prijem: Uz poštovanje mjera NKT-a OŠ Vuk Karadžić dočekala prvake

Izvor: Infobiro

Autor: Antena M

  • Viber

Današnji prijem prvaka u školama širom Crne Gore, zbog pandemije koronavirusa, morao je biti organizovan u nešto drugačijim okolnostima. Poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), menadžment i osoblje OŠ "Vuk Karadžić" u podgoričkom naselju Zabjelo dočekali su svoje najmlađe đake uz neizostavan zabavni program koji su organizovali u skladu sa novonastalom situacijom.

"Poštovali smo sve one mjere koje su potrebne da bi djeca u našim školama bila bezbjedna. Jeste neobično, ali smo zaista pokazali volju jer nam je stalo da naše učenike njihog prvog radnog dana u školi dočekamo i da doček bude njima za pamćenje", kazala je direktorica ove ustanove Svetlana Drobnjak.

Kada je posrijedi organizacija nastave u toj školi, kao i u svim školama u Crnoj Gori, đaci od prvog do šestog razreda biće podijeljeni u dvije smjene.

"Uspjeli smo da organizujemo paviljonski dio škole čime smo obezbijedili distancu, te stoga grupe mogu nesmetano da fukncionišu i da se međusobno ne srijeću. Dakle, možda je taj paviljonski tip u ovom momentu nama olakšavajuća okolnost u odnosu na druge", istakla je direktorica OŠ "Vuk Karadžić".

Prema njenim riječima, grupe kreću sa nastavom u 7.30, zatim u 9, kao i u 9.30 i 13 sati, dok posljednja grupa završava sa nastavom u 16.40. U prvi razred ove su godine upisana četiri odjeljenja.

"Prozivku, odnosno prijem prvaka vršili smo po grupama kako bismo ispoštovali njih, njihove roditelje, i zaposlene u školi", dodala je Drobnjak.

Za sve učenike u školi, izričito je navela, važe jednaka pravila.

"Poštuju se graničnici, drži se distanca prilikom ulaska. Ispred svih paviljona u svakom trenutku postoje dva dežurna nastavnika koji će pomoći učenicima da dezinfikuju ruke, izmjeriće im temperaturu, zatim ih uputiti do učionica odnosno do njihovih mjesta. Iako je danas bio prvi dan, mogu da iskažem zadovoljstvo što je sve funkcionisalo u najboljem redu", poručila je Drobnjak.

Prvim danom je zadovoljna i majka jednog prvaka Mina Stevančević koja vjeruje da će njeno dijete, kao i ostali đaci biti bezbjedno u školi.

"Jeste malo neobična situacija, ali, naravno, moramo ih upisati u školu. Mi smo zadovoljni kako je prošao ovaj prvi dan, vidjela sam da su se poštovale sve mjere NKT-a: distanca, dezinfekcija ruku i maske. Bilo je ok, i vjerujem da će tako biti i u školi, da ćemo u tom pogledu biti zadovoljni i da će djeca biti bezbjedna", poručila je Stevančević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR