16 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

20° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bivši iguman Dajbaba: U Amfilohijevom kabinetu su saradnici službi u mantijama

Društvo

Comments 3

Bivši iguman Dajbaba: U Amfilohijevom kabinetu su saradnici službi u mantijama

Autor: Antena M

  • Viber

Sveštenici, bliski saradnici pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, saradnici su službi bezbjednosti. Imam podatke o tome – izjavio je arhimandrit Nikodim Bogosavljević (60), nekadašnji nastojatelj Manastira Dajbabe i do 2011. klirik Mitropolije crnogorsko-primorske SPC.

“To se zna u SPC. Njih u Crnoj Gori nazivaju ‘7 sekretara SKOJ-a’. Oni su iz Amfilohijevog kabineta”, kazao je gostujući u podkastu “Srpski Kolektiv”.

Od 1997. Nikodim Bogosavljević, rodom iz Kosovske Mitrovice, sabrat je u Cetinjskom manastiru. Amfilohije ga je rukopoložio. Glavni urednik časopisa Mitropolije crnogorsko-primorske „Svetigora“ od 2003. do 2005.

“Svi ti saradnici službi u Amfilohijevom kabinetu su i ‘crnogorstvujušći’. Leglo Crnogorstva je u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj”, tvrdi Bogosavljević.

On nije poimenično naveo o kojim sveštenicima je navodno riječ i za koju službu ili službe rade.

Nakon smrti Amfilohija, a vezano za predstojeći izbor novog mitropolita, iz crkveno-političkih krugova u Beogradu je nezvanično najavljeno “disciplinovanje” Mitropolije crnogorsko-primorske SPC u cilju suzbijanja navodnog “autonomaštva”.

Vučić bira novog mitropolita crnogorsko-primorskog – šestog po redu

https://www.antenam.net/stav/176631-vucic-bira-novog-mitropolita-crnogorsko-primorskog-sestog-po-redu

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

borop

@Vanja Ristu Radoviću je od (veliko)srpskog dijela DPS-a obećano (i omogućeno) sve čime smo bili śedoci ovih godina. A ponuđeno mu je i da bude Poglavar Pravoslavne crkve u CG.

Vanja

Kad su ovakvi bili "crnogorstvujuci", kakvi bi tek bili da su anti-crnogorski? Iako se opet postavlja pitanje Amfilofijevog angazmana na stvaranju drzave CG.

marko j.

sad se spremite posrbi da vidite kad se okrenu protiv vas Vučić i njegovi mediji i serbije,nema vi spas,sad ce da demontiraju Ristovo krilo spca, ali ni tada necete shvatit da ste metla i lopata. Vi hocete Joanekija e nece moci no sto vi Bg rece to je ipak njihovo,litijali ste za to.