10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Senat UCG: Odobriti upis još četiri kandidata doktorskih studija na Medicinskom fakultetu

Društvo

Comments 0

Senat UCG: Odobriti upis još četiri kandidata doktorskih studija na Medicinskom fakultetu

Autor: Antena M

  • Viber

Vodeći računa da kvalitet nastave ne bude ugrožen i razmatrajući okolnosti aktuelne epidemiološke situacije, na elektronskoj sjednici Senata UCG, utvrđen je Prijedlog za dodatni upis četiri kandidata na doktorskim studijama Medicinskog fakulteta, na studijskom programu Medicina.

Prijedlog Senata za upis dodatnog broja studenata, u skladu je sa licencom Ministarstva prosvjete i dostaviće se Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore na dalji postupak, saopšteno je iz UCG.

Nakon sprovedenog postupka rangiranja, uspjeha ostvarenog tokom studija i broja upražnjenih budžetskih mjesta, Senat je usvojio prijedlog organizacionih jedinica o prelasku šest samofinansirajućih studenata u status studenta koji se finansiraju iz budžeta i to na: Arhitektonskom, Ekonomskom, Elektrotehničkom, Filozofskom, Pomorskom i Medicinskom fakultetu.

Na sjednici su imenovane komisije za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja za izbor u akademsko zvanje za oblasti Organska hemija i biohemija i Telekomunikacije i računarstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu, oblasti Automatika, Elektroenergetski sistemi i Digitalna obrada signala i Elektornika na Elektrotehničkom fakultetu, oblasti Stočarstvo i Krmno bilje na Biotehničkom fakultetu, oblast Turizam i Turistička geografija na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, oblast Inkluzivno obrazovanje na Filozofskom fakultetu, oblast Fiziologija morskih organizama u Institutu za biologiju mora i oblast Socijalano i radno pravo na Fakultetu političkih nauka.

Senat je usvojio prijedlog o ispunjenosti uslova iz Pravila doktorskih studija za ocjenu doktorske disertacije i dalji rad na disertaciji kandidata Elektrotehničkog fakulteta i imenovao Komisiju za ocjenu navedene doktorske disertacije. Takođe, utvrdio je da su tema i kandidat, kandidat i tema podobni, kada je u pitanju kandidat Mašinskog fakulteta.

Na sjednici su usvojeni planovi organizacije nastave na doktorskim studijama Univerziteta Crne Gore za studijsku 2020/21. godinu, za organizacione jedinice Univerziteta, i to za: Biotehnički fakultet, Elektrotehnički fakultet, Filološki fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Fakultet za turizam i hotelijerstvo, Građevinski fakultet, Mašinski fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet, Pomorski fakultet i Prirodno-matematički fakultet.

Nakon razmatranja prijedloga vijeća organizacionih jedinica, na Senatu je usvojena odluka o izmjenama u organizaciji nastave na Ekonomskom, Pravnom, Medicinskom, Mašinskom, Elektrotehničkom, Građevinskom i Metalurško-tehnološkom fakultetu.

Usvojena je odluka o izmjenama nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, na studijskom programu Turizam i hotelijerstvo, a u cilju bolje organizacije nastavnog procesa s obzirom na obaveze predmetnih nastavnika i njihovo angažovanje na matičnim fakultetima.

Uzimajuću u obzir aktuelnu epidemiološku situaciju, usvojene su odluke o angažovanju na drugim visokoobrazovnim institucijama van Univerziteta Crne Gore, isključivo onlajn putem, za nastavnike sa Fakulteta dramskih umjetnosti, Filološkog i Filozofskog fakulteta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR