23 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

23° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bratić sa Perovićem: Cetinjska Bogoslovija da bude dio obrazovnog sistema Crne Gore

Izvor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Društvo

Tag Gallery
Comments 6

Bratić sa Perovićem: Cetinjska Bogoslovija da bude dio obrazovnog sistema Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić danas se sastala sa rektorom cetinjske Bogoslovije Gojkom Perovićem, saopšteno je iz Ministarstva. 

"Resor ministarke Vesne Bratić, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, aktivno će učestvovati u integrisanju najstarije škole u Crnoj Gori, cetinjske Bogoslovije u obrazovni sistem Crne Gore.

To su neki od zaključaka sa današnjeg sastanka sa rektorom, ocem Gojkom Perovićem, sveštenikom Mirčetom Šljivančaninom i predstavnicima ove škole", navodi se u saopštenju Ministarstva. 

Bratić je kazala da bi time jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori osnovana davne 1863. postala dio zvaničnog obrazovnog sistema Crne Gore i bila uvažena i pomognuta od državnih institucija. 

"Ako imamo u vidu da u Crnoj Gori više od osamdeset odsto građana jesu vjernici Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, više je nego logično da se cetinjska Bogoslovija akredituje i ostvari sva zakonska prava i status koji joj pripada, a koji do sada nije imala", poručila je ona.

Rektor ove škole, protojerej Gojko Perović, izrazio je zadovoljstvo zbog spremnosti ministarke da učestvuje u aktivnom dijalogu i radu na tome da ova škola postane dio zvaničnog školskog sistema Crne Gore.

On je kazao da iz Bogoslovije ne traže ništa više od statusa koji ima islamska škola Medresa u Crnoj Gori kao i da Bogoslovija do sada nije imala nikakvu pomoć od državnih organa Crne Gore.

"Mi ćemo u budućem periodu raditi na usklađivanju našeg programa sa važećim školskim programom kako bismo što lakše integrisali našu školu u crnogorski obrazovni sistem", kazao je on.

Sastanak je, kako se navodi u saopštenju, protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi a predstavnici Ministarstva i Bogoslovije su iskazali spremnost da u budućnosti još čvršće sarađuju kako na prevazilaženju ovog inicijalnog problema tako i na unapređenju svih mogućih oblika saradnje.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

ja

niti jedna vjerska škola ne treba da bude dio obrazovnog sistema u CG! naravno ni ova! hvala DPS-u i ostalima dokle su nas doveli

jovan

"Ako imamo u vidu da u Crnoj Gori više od osamdeset odsto građana jesu vjernici Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, više je nego logično da se cetinjska Bogoslovija akredituje i ostvari sva zakonska prava i status koji joj pripada, a koji do sada nije imala " Ovo je glupost i laž Bratićke!!!!